Do Nového Jičína se sjede 90 nejlepších hráčů ze všech koutů České republiky, ale i Slovenska. Tradiční Moravian Open proběhne již popáté a discgolfisté budou soutěžit o prvenství v šesti hráčských kategoriích. K hlavním favoritům budou patřit i hráči domácího klubu Moravian Gators Nový Jičín, kteří sbírají úspěchy nejen doma, ale i po celé ČR a v zahraničí.

V kategorii Open se očekává boj mezi domácím Kryštofem Novákem, jenž se stal letos mistrem ČR a Michalem Kúdelou, který je několikanásobným mistrem Slovenska a letošním mistrem střední Evropy.

Zámek v Kuníně a příprava na akci Růže pro paní hraběnku - snímek z 27. září 2017.
Kromě růží bude zámek patřit také policejní historii a současnosti

Mezi ženami má největší šanci letošní mistryně ČR Eva Králová. Domácí klub však doufá, že ji potrápí mladá novojičínská naděje Eliška Bártková.

V kategorii Master nad 40 let je konkurence také velmi silná a novojičínský Moravian Gators věří, že domácí Radek Knápek konečně dosáhne na vítězství. V kategorii Grandmaster nad 50 let mohou reálně zvítězit všichni zúčastnění, protože konkurence je tam obrovská.

Nejlepší podívanou však jistě, jako každý rok, přinese kategorie Junior (do 18 let), ve které nebudou chybět všichni předchozí vítězové. Přerovský Jakub Zdráhal kraloval posledním dvěma ročníkům díky velmi dobrému finále. Hattrick se mu však pokusí překazit dvojice novojičínských nadějí – čtyřnásobný mistr ČR Jakub Knápek a dvojnásobný mistr střední Evropy Bohdan Bílek.

V nejmladší kategorii Junior 3 (do 12 let) pak budou o medailové pódium bojovat zástupci čtyř discgolfových klubů – Martin Kubát z DGC Bazarmix Ostrava, Martin Štípek z DG Eagles Uničov, Jan Janků z Laguna Flyers Přerov a Petr Striegler z DGC Moravský Krumlov.

Ilustrační foto.
Zemědělství v Poodří láká na venkov

DISCGOLFOVÝ TÝDEN ZAHÁJÍ AKADEMIE PRO VEŘEJNOST

Už ve středu 27. září proběhne u Chaty Svinec od 16 hodin discgolfová Akademie pro veřejnost, kde budou Mistři ČR i střední Evropy zdarma vyučovat discgolf. Akademii, která je určená jak pro začátečníky, tak pro mírně pokročilé, povedou Kryštof Novák (mistr ČR 2017), Přemysl Novák (vicemistr ČR 2016), Bohdan Bílek (mistr střední Evropy 2016 a 2017) a Jakube Knápek (mistr ČR 2014 až 2017).

Ve sváteční čtvrtek pak proběhne doplňkový turnaj dvojic, v pátek je na programu tréninkový den a v 19.00 soutěž v puttování na novojičínském Masarykově náměstí. V sobotu startuje 1. kolo velkého turnaje a odpoledne se pak pokračuje 2. kolem. V neděli dopoledne proběhne 3. kolo a od 13.45 se pak uskuteční velké finále pro pět nejlepších hráčů všech kategorií.

„Diváci jsou na hřišti velmi vítáni po všechny dny. Všichni hráči totiž chtějí získat co největší množství bodů a tím rozhodnout o svém celkovém umístění v 1. discgolfové lize. Ve většině kategorií stále může vyhrát dva či více hráčů. Nejlepší podívanou pak bude určitě nedělní finále,“ pozval širokou veřejnost předseda klubu Moravian Gators Nový Jičín a ředitel turnaje Kryštof Novák.

Ilustrační fotografie.
Dobrá zpráva pro houbaře: rostou a ve velkém!

 PROGRAM MORAVIAN OPEN 2017:

STŘEDA 27. ZÁŘÍ

16.00 - discgolfová Akademie proDiscgolf.cz na Svinci určená pro začátečníky a mírně až středně pokročilé hráče.

ČTVRTEK 28. ZÁŘÍ

Doplňkový turnaj dvojic Moravian Doubles Open 2017.

PÁTEK 29. ZÁŘÍ

Od rozbřesku až do 18.30 je hřiště vyhrazeno pouze pro hráče turnaje.

19.00 - Puttovací soutěž na Masarykově náměstí v Novém Jičíně.
20.00 - Zahajovací ceremoniál a players meeting na radnici města.

SOBOTA 30. ZÁŘÍ

8.15 - 1. kolo turnaje.
14.00 - 2. kolo turnaje.

NEDĚLE 1. ŘÍJNA

8.15 - 3.kolo turnaje.
13.45 - finále turnaje.

*Po finále proběhne slavnostní vyhlášení výsledků.

 

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa: hlasujte v soutěži o nejlepší zpravodajský web pro deník.cz