Na kopřivnickém ovále, kde tak po osmi letech opět zaburácejí půllitrové motorky bez brzd, nyní finišují přípravy a pořadatelé už rovněž poodkryli startovní listinu.

„Natíráme, uklízíme, ujíždíme dráhu. Prostě chystáme vše tak, ať je v neděli ve tři vše OK. Co se týče závodníků, tak výhodou přeboru ČR je, že to není závod jen pro nominované, kteří se do něj kvalifikují. Dává nám to možnost přivést i další zajímavá jména,“ informoval hlavní organizátor a místopředseda klubu AK Plochá Dráha Kopřivnice Richard Dufek.

A na které závodníky se tedy mohou diváci těšit? „Především Pepánek, neboli Josef Franc, náš velký kamarád a skvělý závodník, který je medailistou z MS na dlouhé dráze. Jede den předtím na druhém konci republiky, ale slíbil, že se svým týmem hupsne do auta a přijede,“ cenil si Dufek přístupu zkušeného plochodrážníka, k jehož největším soupeřům by mělo patřit jihomoravské duo Martin Málek a Martin Gavenda.

Kopřivnický plochodrážní klub uspořádal v lednu na Větřkovické přehradě v Lubině atraktivní ledovou plochou dráhu, kam dorazilo 5 tisíc diváků. Bohatou diváckou účast očekávají pořadatelé i na blížícím se závodě na letním stadionu.
Kopřivnická plochá dráha žije a hlásí návrat na scénu

V Kopřivnici se však budou jistě chtít předvést také Ondřej Smetana a Zdeněk Holub, kteří jsou Francovými oddílovými kolegy z pražské Markéty.

Ze zahraničních jezdců pak dorazí dravé mládí ze Žarnovice a zájem projevili také nejlepší Bulhar Milen Manev, který jezdí i českou extraligu za Slaný, či v Polsku žijící Argentinec Facundo Albin. Jelikož se ale na startovní listině podílí i bývalý dlouholetý profesionál a štramberský rodák Adrian Rymel, jenž svou bohatou kariéru začínal právě v Kopřivnici, mohou se diváci těšit i na další zajímavá jména.

Kopřivnický klub uspořádal v lednu na Větřkovické přehradě v Lubině atraktivní ledovou plochou dráhu, kam dorazilo pět tisíc diváků.

Bohatou diváckou účast očekávají pořadatelé i na nedělním závodě na letním stadionu, kde se startuje od 14 hodin tréninkem a samotný závod odstartuje o hodinu později. Vstupné činí 100 Kč a děti do patnácti let mají vstup zdarma. Každá desetikoruna z prodané vstupenky jde navíc na dobročinné účely.