Čtyřiatřicetiletého účastníka tří olympiád a mnohonásobného českého šampiona přeskočil jen Matěj Štěrba z AHA Vyškov, který zdolal laťku ve výšce 537 centimetrů.

„Cítím to tak, že je nejvyšší čas skončit, ani výkonnost nebyla letos odpovídající,“ řekl Jan Kudlička, jehož přípravu nabourala pandemie koronaviru. Po ní měl evropský vicemistr z roku 2016 a čtvrtý muž z olympiády v Riu de Janeiro 2016 potíže vrátit se zpět na výsluní. Na letošních mistrovstvích republiky obsadil 3. místo v hale (515 cm) i pod otevřeným nebem (537).

Tradiční exhibiční závod Atletický cirkus ve skoku o tyči se ve čtvrtek 25. srpna 2022 na Dolním náměstí v Opavě bude poprvé konat jako Lesákův memoriál. Loučit s úspěšnou kariérou se na něm bude český rekordman Jan Kudlička.
Opava zažije atletický svátek. Tyčkař Kudlička se bude loučit tam, kde začínal

„Byl jsem zvyklý jezdit na velké akce a vozit finálová umístění, občas i nějakou medaili. Nějak si nedovedu představit, že teď bych tam bojoval alespoň o finále. Asi už jsem dokázal, co jsem dokázat měl,“ svěřil se Jan Kudlička, jehož výkon 583 cm je stále platným českým rekordem.

Tenistka Petra Kvitová při slavnostním otevření své síně slávy 21. července 2022 ve Fulneku.
Kvitová se zasnoubila ve Wimbledonu. „Ano“ řekla svému trenérovi

Před závěrečnou autogramiádou se na opavském Dolním náměstí v exhibičním souboji rekordmanů vrátila do tyčkařského sektoru také jeho manželka a dvojnásobná maminka, bývalá reprezentantka a výkonem 476 cm česká rekordmanka Jiřina Kudličková (Ptáčníková), Daniela Bártová, Kateřina Baďurová, Štěpán Janáček, Adam Ptáček a Milan Velner. U dojemného loučení nechyběl ani Boleslav Patera, poslední trenér manželů Kudličkových.