V předposledním kole základní části na sebe narazil druhý a třetí tým tabulky. Olymp už v prvním vzájemném měření sil naznačil, že bude letos patřit společně s mistrovským Prostějovem k největším adeptům na zisk medaile. Úvod první sady byl zpočátku vyrovnaný, tedy jen do stavu 7:6 pro Pražanky. Pak se domácí při podání Mudrové utrhly až na propastných 17:6. Sokolky po delší době sice dokázaly získat bod, následně už Olymp sadu dopodával. „K tomu prvnímu setu není ani co říct, hrály jsme jej hodně špatně," hněvala se hostující trenérka Alexandra Dedková.

Důrazná domluva frýdecko-místeckým volejbalistkám pomohla a ve druhém setu již byly domácím hráčkám zdatnými protivnicemi. Leč nadějně sehraný set do zdárného konce nakonec nedovedly. Za stavu 22:24 odvrátily domácí hráčky postupně tři mečboly, ten svůj naopak ihned proměnily esem Michaely Mlejnkové.

Třetí set byl až do jeho poloviny vyrovnaný, poté už zkušenost domácích hráček nabrala na obrátkách a Pražanky si po vítězství 25:22 připsaly na své konto rozhodující třetí bod. „Ve druhém a třetím setu byla už hra vyrovnaná. Olymp nás v zápase jednoznačně předčil na bloku. Dalším aspektem bylo, že naše zkušené hráčky bohužel nezvládly důležité situace, které by ale měly zvládnout," hodnotila prohraný duel frýdecko-místecká trenérka Alexandra Dedková. Daleko spokojenější byl domácí kouč Stanislav Mitač. „Samozřejmě, že s vítězstvím 3:0 panuje spokojenost, jelikož zápas byl vzhledem k situaci v tabulce velmi důležitý. Tříbodové vítězství nám teď dává osmibodový náskok na Frýdek a desetibodový na Olomouc. Co se týče hry, tak ta byla dnes velmi dobrá. První set excelentní, holky dobře servírovaly i blokovaly. Myslím si, že se zápas lámal v koncovce druhého setu, kdy jsme prohrávali, ale dokázali pak nepříznivý stav ještě otočit," dodal trenér Pražanek.

Základní část zakončí sokolky dnes od 17 hodin na domácí palubovce místecké haly u 6. ZŠ, kdy přivítají celek KP Brno. Pokud si budou frýdecké hráčky chtít udržet průběžnou třetí příčku, musí s Královopolankami bezpodmínečně vyhrát. 

Olymp Praha – Sokol Frýdek-Místek 3:0 (7, 25, 22)

Rozhodčí: Rychlík – Dušek. Doba hry: 76 minut. Diváci: 150.

Frýdek-Místek: Dudová, Holišová, Mukařovská, Kubová, Gambová, V. Závodná – libero: Spáčilová. Střídaly: K. Závodná a D. Kavková. Trenérka: Alexandra Dedková.