O osudu celého zápasu rozhodl samotný úvod, kdy v 8. minutě svítil na ukazateli skóre nepříznivý stav 1:6 pro hostující celek! Hráči Nového Veselí se i v dalším průběhu zápasu potýkali s lepší formou než domácí Orli, a tak není divu, že domácí házenkáři nakonec zápas prohráli rozdílem osmi branek. Ve frýdeckém dresu se střelecky zaskvěl pouze Tomáš Hes, autor 6 branek.

V dalším kole vyráží házenkáři Frýdku-Místku na palubovku plzeňského Talentu, kde se hraje ve středu 11. října od 18 hodin.

SKP FRÝDEK-MÍSTEK – TJ SOKOL NOVÉ VESELÍ 21:29 (9:17)
Nejvíce branek Veselí: Melichar 5, Štěrba 4/1, Živojinovič 4. Rozhodčí: Bubeníček, Petruška. Vyloučení: 2:7. Sedmičky: 4/2 – 2/1. Diváci: 396.

Frýdek-Místek: Pyško, Coch – L. Rajnoha 2, Šimek, Bednárek 2/1, Bosák 1, Gřešek 2, Dyba 2, Vacula 1, J. Rajnoha 2, Hes 6, Kichner, Kocich 2/1, Geist, M. Mazur 1, Krahulík. Trenér: Lubomír Kavka.

Další výsledky 5. kola: Město Lovosice – Talent Plzeň 25:30, Ronal Jičín – Cement Hranice 27:17, HC Zubří – SKKP Brno 29:23, HBC Strakonice – Dukla Praha 26:26, HCB Karviná – KH Kopřivnice 36:29.

tabulka extraliga házenáZdroj: Deník

Lubomír Kavka: Veselí dávalo jednoduché góly

Po druhém prohraném domácím utkání byl trenér frýdecko-místeckých házenkářů Lubomír Kavka hodně zklamaný. „Rozhodl náš špatný vstup do zápasu,“ zdůrazňoval hned v úvodu trenér Orlů. „Nové Veselí dávalo strašně jednoduché branky. Bohužel ani naši brankáři nedokázali jejich dalekonosné střely pochytat. Tím si hosté vytvořili náskok, který je uklidnil, a poté si už hráli to, co potřebovali,“ mrzel špatný úvod zápasu Lubomíra Kavku.

Ten se znovu musel obejít bez lídra týmu Vojtěcha Petrovského, kterého do zápasu nepustilo zranění zad. „Nechceme se vymlouvat, ale víme, že o výsledku rozhodují právě spojky. A tam nás to teď trápí, vždyť i Jarda Dyba má problémy se zády, Kocicha s Kichnerem zase trápí bolesti kotníku. Teď nás čeká zápas v Plzni a pak zhruba tři týdny volna, kdy se doufám dáme konečně dohromady,“ přeje si frýdecko-místecký trenér.

Orli nastoupí k dalšímu utkání ve středu, a to na palubovce plzeňského Talentu. „Vždy jedeme k soupeři s cílem něco uhrát, každý zápas totiž začíná od stavu nula nula. Plzeň bude mít navíc po pohárovém zápase ve Španělsku. Každopádně je nám ale jasné, že uspět můžeme jen tehdy, pokud budeme kompletní. A my už teď víme, že nám tam budou chybět bratři Rajnohovi, které do hry nepustí jejich pracovní povinnosti,“ dodal Kavka.

Talent chce odčinit porážku s Karvinou  

V pondělí večer se vrátili ze Španělska, kde hráli pohárový zápas, a už ve středu se házenkáři Talentu Plzeň střetnou s Frýdkem-Místkem v rámci předehrávky 6. kola extraligy. Utkání začíná v 18.00 hodin v Městské hale Lokomotiva na Slovanech.

Trenér Talentu Michal Tonar st. doufá, že po nedělní porážce 26:40 v Pamploně a náročném cestování jeho svěřenci dnešní duel zvládnou. „Věřím, že se budeme prezentovat dobrou házenou se šťastným koncem a že vyhrajeme,“ řekl trenér Tonar. Frýdek-Místek je se čtyřmi body v tabulce devátý, Plzni se šesti body patří pátá příčka. „Musíme vynahradit ztrátu dvou bodů z posledního domácího zápasu proti Karviné. Chceme Frýdek porazit,“ uvedl kouč.

Silnou stránku soupeře vidí v urostlých spojkách či agresivní hře obrany. „Očekávám bojovné utkání, protože soupeř bude chtít odčinit domácí prohru s Novým Veselím,“ tvrdil Tonar. Talent se bude muset obejít bez dlouhodobě zraněného Petra Vinkelhöfera. Trenér nechává do poslední chvíle otevřenou otázku, kdo se postaví do branky. „Kluci jsou s tím srozuměni. Uvidíme podle momentálního rozpoložení těsně před zápasem,“ dodal Tonar.

V případě vítězství o čtyři a více branek se házenkáři Talentu vyhoupnou na čelo extraligy. Ve vyrovnané tabulce dělí první Zubří od sedmých Lovosic dva body. „Myslím si, že celá základní část extraligy bude takhle vyrovnaná. Zápasy přinášejí opravdu překapivé výsledky. Otázka je, jestli se v průběhu sezony některé mužstvo nebude potýkat se zraněními. Kádry týmů nejsou tak široké, takže když vypadne třeba jedna spojka, jako teď Frýdku Petrovský, tak se to potom na kvalitě mužstva podepíše,“ uzavřel plzeňský trenér Michal Tonar st.