V prvním poločase byla totiž k vidění oboustranně vyrovnaná házená. Nebylo proto divu, že na ukazateli skóre svítil v poločase remízový stav 13:13. „Myslím, že jsme odehráli velice solidně první poločas. Frýdek před dvěma týdny vyhrál v Lovosicích, potom remizoval s Kopřivnicí, takže byl po rozpačitém začátku na bodové vlně. Za stavu 17:15 pro domácí ve druhé půli nastal velice důležitý okamžik, kdy jsme nezvládli přesilovou hru, prohráli ji 0:2 a najednou byli ve skóre hodně v mínusu. Potom jsme postupně úplně vypadli z role, začali jsme se utápět v nějakých individuálních pokusech, což prostě nefungovalo a postupně se hra rozsypala,“ řekl k zápasu asistent trenéra Ronalu Jičín Aleš Babák.

Domácím pomohla k výhře poločasová výměna brankářů, kdy Pyška nahradil Marenčák, který svou bránu doslova zavřel. „Vítek Pyško sice chytal slušně, ale rozhodli jsme se, že na druhý poločas nasadíme Honzu Marenčáka, který vychytal perfektně závěr utkání proti Kopřivnici. Svůj výkon zopakoval i tentokrát. Dobře se mu chytalo za agresivní obranou, kterou jsme praktikovali ve druhé půli,“ pochvaloval si po utkání trenér SKP Lubomír Kavka.

Svou dominanci potvrdili domácí v poslední desetiminutovce, kdy branku soupeře zasypali šesti góly. Dvě minuty před koncem to tak bylo o jedenáct branek 30:19 a Jičín dosáhl už jen na kosmetickou korekci. „Zápas se hodnotí velice těžko. Před třemi koly, když jsme byli na druhém místě, si spousta lidí myslela, jak je všechno skvělé. My jsme ale upozorňovali, že stačí dva nepovedené zápasy a ten tabulkový propad je pak výrazný. Extraliga je velmi vyrovnaná,“ uvedl Babák.

Výraznou postavou frýdecko-místeckého celku byl Vojtěch Petrovský, autor dvanácti branek. „Tady se potvrdilo, že pokud je Vojta zdravý, je to pořád rozdílový hráč,“ vyzvedl výkon svého svěřence Lubomír Kavka. „Výkon Petrovského má pro nás bohužel vzestupnou tendenci. První zápas po zranění zad dával tuším jeden gól proti Karviné a od té doby to bylo devět, deset a dvanáct. Uvidíme, kde se zastaví. Je to házenkář, který dává góly všem týmům. Dá se říct, že je to nebránitelný hráč. Pokud mu zápas sedne, tak je svou rychlostí a šikovnou střelbou schopen zápasy rozhodovat. V tomto duelu to byl jeden ze strůjců vítězství. A když se k němu přidaly další spojky, tak měl soupeř tu sílu daleko větší než my,“ uznal kapitán Jičína Martin Bareš.

V 11. extraligovém kole zavítají frýdecko-místečtí házenkáři na palubovku vedoucího Zubří. Na Valašsku se hraje v neděli 3. prosince od 19 hodin. „V Zubří to bude o něčem jiném, ale dá se hrát s každým. Letošní soutěž je tak vyrovnaná, že každý může porazit každého. Jdeme tedy zápas od zápasu a budeme tam chtít uhrát slušný výsledek,“ řekl trenér SKP Lubomír Kavka, který se vyjádřil rovněž i ke zdravotnímu stavu některých svých hráčů. „Zatím budeme stále bez Jardy Dyby, který má dlouhodobý problém s nějakou virózou, už deset dní bere antibiotika. Snad už příští týden by mohl začít lehce trénovat. No a Martin Kocich má vážně pochroumaný kotník, ten nám bude chybět ještě dva týdny. Předpoklad je, že by mohl nastoupit doma s Duklou, ale není to stoprocentní,“ uzavřel Kavka.

SKP FRÝDEK-MÍSTEK – RONAL JIČÍN 31:22 (13:13)
Nejvíce branek Jičína: Král 9/5, Drbohlav, Šulc po 4. Rozhodčí: Kosa, Švidernoch. Vyloučení: 4:8, ČK: Hlava (J). Sedmičky: 3/3 – 5/5. Diváci: 467.

Frýdek-Místek: Pyško, Marenčák, Coch – L. Rajnoha, Šimek, Bednárek 2, Petrovský 12/5, Bosák 3, Gřešek, Vacula, Hes 2, Kichner 3, Strack 4, Geist 4, Žvak, M. Mazur 1. Trenér: Lubomír Kavka.

házená-tabulka-mužiZdroj: Deník