„Když jsme přivezli loni z Evropy dvě individuální zlata, byl to nejúspěšnější výsledek v historii klubu. Letos jsme sice ubrali jedno zlato, ale ve stejném počtu přidali další čtyři medaile,“ řekl kouč Kamil Šamal.

„Potvrzuje se, že loňským otevřením Fighting Areny v Porubě v bývalé Vltavě jsme položili základní kámen velkým věcem. Tohle je totiž teprve začátek,“ dodal Kamil Šamal.

Jako první se představil v Poreči Stepan Knyshov, který obhajoval zlato v boji z minulého roku. Turnaj však začal sestavami a Stepanovi se povedl husarský kousek - umístil se na 3. místě mezi držitely II. Danů, v disciplíně, která nepatří mezi jeho oblíbené.

DVACETIMINUTOVÝ SESTŘIH Z ME

Zdroj: Youtube

Druhý den šli do akce juniorští skokani Tereza Kafonková a Tomáš Gola. Oba předvedli výborné výkony v této atletické disciplíně. Kafonková těsně prohrála s Řekyní a spolu s dalšími třemi soupeřkami se musela rozeskakovat o medaile.

Juniorky tak musely pokořit desky ještě ve větších výškách, a to nakonec nejlépe zvládla právě Kafonková a stala se tak držitelkou stříbrné medaile z kopů do výšek.

Také Gola byl v této disciplíně želízkem v ohni. Největším soupeřem mu byl další český borec z Opavy Lukáš Pavelek. Gola nakonec skočil jako jediný hned čtyři z pěti technik a rovnou se mohl radovat ze zisku zlata.

Nový Jičín - MFK Vítkovice 0:2 (18. kolo divize F, 16. 4. 2022).
OBRAZEM: Vítkovice šlapou a už jsou páté, slavily i v Jičíně. S nulou vzadu

Ten samý den nastoupil Knyshov k obhajobě titulu z loňského roku. A opět do dotáhl až do finále. V něm narazil na Slovince Vukančiče, bývalého juniorského mistra světa, který byl nakonec nad jeho síly. I tak z toho bylo cenné stříbro.

Čtvrtým zástupcem byla ve sportovním boji Tereza Tobolová. Loňská mistryně Evropy juniorek se poprvé představila mezi ženami. V kategorii do 63 kilogramů získala bronz. Druhý cenný kov přidal ve stejné disciplíně po zlatu ve skocích Gola, dosáhl na bronz.

Všichni porubští jednotlivci pomáhali i v týmových disciplínách a získali v nich další cenné kovy. Nakonec tak přispěli velkou měrou k celkovému druhému místu, kterou Česká republika v Chorvatsku obsadila.