„Jde o jeden z nejstarších pravidelně hraných žákovských turnajů ve střední Evropě. Je mnohem starší než slavnější Prague Games či Fat Pipe Cup. I našeho turnaje se zúčastnily hvězdy české reprezentace, ale také i hráči působící ve švýcarské, finské či nejlepší lize na světě, ve Švédsku," řekl Petr Moravec z pořádajícího oddílu.

O pohár se v Paskově začalo hrát už v roce 2000. „Tehdy šlo o takové malé poděkování paskovské kategorii mladších žáků, která po skvělých výkonech postoupila do celorepublikového finále. Tehdy šlo o dvoudenní klání a už v prvním ročníku nebylo nouze o překvapení, když se turnaj setkal s velkým ohlasem. I proto jsme nechtěli zůstat jen u jednoho ročníku a jedné věkové kategorie. Napřesrok jsme během víkendu uspořádali dva turnaje, a to pro mladší žáky a elévy. Toto rozdělení máme vlastně až do dnešní doby," prozradil Moravec.

Paskovský turnaj má oproti běžným zápasům několik zvláštností. Hraje se systémem každý s každým, kdy vítěz získá do tabulky tři body, poražený zůstává bez bodů. V případě remízy si oba celky rozdělí po jednom bodu. „Po každém zápase se ještě zahrávají trestná střílení, kdy vítěz bere navíc bonusový bod. Tento systém se u nás hraje více než deset let. V posledních letech se k tomuto systému dokonce připojily i slavné turnaje Euro Floorball Tour," podotkl Petr Moravec, který zmínil ještě další zajímavost paskovského klání, kterým je samotný finálový zápas, který následuje po vyhlášení výsledků po základní části. Není bez zajímavosti, že velmi často vítěz základní části nevyhrává finálový zápas.

„Od roku 2003 pořádáme při turnaji také závod o nejrychlejšího hráče, který jsme vloni nazvali Memoriálem Jakuba Máchy. Kuba byl našim hráčem, který bohužel zemřel ve velmi mladém věku. Závod se běží na jedno kolo kolem hřiště s míčkem," řekl Petr Moravec.