Mistrovství České republiky se letos konalo v Trutnově a z Paskova na něj zavítala tato osmice startujících: Vladislav Lánik (22 let), Jan Žvak (33), Ladislav Spilka (14), Miroslav Šin (38), Jaroslav Zubko (33), Jindřich Macháček (20), Jan Nykl (17) a Ladislav Golika (16).

„Je až neuvěřitelné, že se kluci za tak krátkou dobu naší existence, dokázali probojovat na stupně vítězů. A to nejen v Trutnově, ale i předtím v Olomouci, Frýdlantu nad Ostravicí, či v Přerově na Zubr Cupu," pochvaluje si úspěchy paskovského oddílu Vladislav Lánik.

Jan Žvak z paskovského oddílu byl na MČR v Trutnově v kategorii do 125 kg nejlepší.„Honza Žvak byl za své výkony dokonce nominován na Olimipa Masters, které se koná vůbec poprvé v České republice. Na šampionát by měly dorazit takové osobnosti jako Arnold Schwarzenegger, Ronnie Coleman, Jay Cutler či Markus Ruhl. Zkrátka, ta nejlepší americká špička všech dob. I proto je to pocta nejen pro samotného Honzu, ale pro celou Českou republiku, že bude hostit tolik významných osobností a pořádat tak zvučnou světovou soutěž, jakou Olimpia Masters je," dodal Vladislav Lánik.

Spolupořadatelem a organizátorem akce je federace ČÁST WPC Czech Republic Powerlifting ve které Posilovna Lánik z Paskova závodí. „Na Olimpii se bude konat klání silových trojbojářů z celého světa, kde každý stát vybíral pečlivě toho nejsilnějšího a nejlepšího powerliftera. Je super, že právě do této konkurence byl Honza Žvak vybrán," raduje se z úspěchu svého kamaráda Vladislav Lánik z paskovské posilovny.

Jan Žvak je několikanásobným mistrem a vícemistrem České republiky. Mezi jeho nejlepší výkony patří dřep bez dresu (raw 300 kg), bench bez dresu (raw 200 kg) a mrtvý tah bez dresu (raw 340 kg). „Na republikovém šampionátu v Trutnově byl Honza v kategorii do 125 kg nejlepší, když nazvedal celkově 830 kg. Ze všech osmdesáti borců tak skončil nakonec třetí a to se tomuto sportu věnuje pouze několik let. Mě k němu přivedl před dvěma roky," prozradil Vladislav Lánik.

Za úspěchy paskovské Posilovny Lánik nestojí pouze Žvak s Lánikem. „Jsou tu i další borci, jako například čtrnáctiletý Spilka, který se během dvouměsičního tréninku pod naším vedením stal mistrem ČR. Stejného umístění dosáhl ve vyšší váhové kategorii Jan Nykl, který u nás trénuje pouhého půl roku. Mě se podařilo být druhým vícemistrem ČR, když jsem nazvedal v trojboji součtem 720 kilogramů. Nesmíme ale zapomenout na další naše členy týmu, jako Miroslav Šin, Jaroslav Zubko, Jindřich Macháček či Vladimír Golka. Je nutno i dodat, že jmenovaní se tomuto sportu začali věnovat teprve před pár měsíci. V soutěžích tak bojují s obrovskou konkurencí, která má na rozdíl od nich letité zkušenosti," chválil své kamarády dvaadvacetiletý Vladislav Lánik. 

LogoPosilovna Láník očima Vladislava Lánika:

"Naše posilovna, která je umístěna na samém okraji Paskova, je na severu Moravy jedinná, která se věnuje tréninkům silových trojbojařů. Jsou zde trenéři, kteří mají dlouholeté zkušenosti a svým svěřencům se věnují osobně. Našim trenérům totiž záleží na každém jednotlivci. Zdejší posilovna je vybavena pětašedesáti stroji značky Sportmar řady Strong Hammer. Návštěvníci zde mají možnost zacvičit si i jen tak kondičně či pro zdraví. Jsou zde dále elektromasáže, solárium, kardiozóna, vibrační plošiny a další. Pro zájemce připravíme sestavu cvičení, jídelníček a další poradenství ohledně doplňkové výživy. Najdete nás v Paskově na Místecké ulici. Otevřeno máme každý den od 8 do 23 hodin, včetně svátků. Tímto bych chtěl do naší posilovny pozvat všechny zájemce o tento krásný sport. Můžete u nás shlédnout přípravu na světový šampionát, který se koná v Německu již za pět měsíců."

OLYMPIA MASTERS

Koná se ve dnech 30. listopadu a 1. prosince 2012 v pražském hotelu Corinthia. Soutěže se účastní nejen veteráni z profesionální kulturistiky, ale také i celá řada současných hvězd. Poslední ročník této soutěže se konal v roce 2003. Od té doby závodili kulturisté pouze v soutěži IFBB Pro World Masters. Účast na letošním ročníku slibují Dexter Jackson, Toney Freeman, Bill Wilmore, Darrem Charles, Francis Benfatto nebo Troy Alves.