„Účastnili jsme se obou akcí a naši plavci si opět vedli výborně," chválil Pavel Gazda z LSK FM. „V Kopřivnici nás reprezentovalo jedenáct plavců. Z vítězství se na dvoustovce znak radovala Vanda Žálková, která pak ještě přidala dvě třetí místa na padesátce volným způsobem na stovce volným způsobem, když obě tratě zvládla v osobním rekordu," řekl Gazda. Bronzovou medaili si domů dovezl rovněž Štěpán Surma, který si na trati 50 m znak vylepšil svůj osobák o sedm vteřin. „Největší posun v překonání svého osobního rekordu předvedla na stovce volným způsobem Beáta Gazdová, a to o jedenáct vteřin. Výkonnostní skok pak předvedla také Tereza Grunová, když si padesátku volným způsobem vylepšila o osm vteřin, na trati 50 m prsa byla rychlejší o tři sekundy," dodal Pavel Gazda.

Kopřivnické závody se vydařily rovněž i Kristýně Lancové, která si na 50 m VZ a 100 m P vytvořila svá maxima. Filipu Hladíkovi chybělo na stupně vítězů jen pár desetin, i tak je ale jeho výkon příslibem do dalších závodů. „I ostatní naši borci jako Anička Fialová, Jakub Haman, Nikola Machačová či Petra Slavíčková ukázali, že se umí zlepšovat, byť to zatím na nejlepší ještě nestačí," chválil další členy klubu Gazda.

Do nedalekého Polska pak z Frýdku-Místku vyrazili dva plavci. Kateřina Lasotová si na stovce motýlek vylepšila své maximum o patnáct sekund. Na 100 m VZ pak umazala ze svého osobního rekordu pět vteřin. „Katka pak premiérově nastoupila také na dvoustovku znak, kde doplavala v čase 3:03,79 minut. Tobiáš Šimčák se rovněž zahanbit nenechal a v Polském Těšíně si vylepšil osobáky na všech třech tratích, který tam plaval," uzavřel hodnocení zdařilého víkendu Pavel Gazda.