Celkovým vítězem druhého podniku pětidílného seriálu republikového šampionátu v motocyklovém enduru se stal Martin Volný z BETA týmu Frýdek-Místek na stroji BETA 450 RR. Za své prvenství si Volný připsal do průběžného pořadí mistrovství 25 bodů (vítězný čas 6:15:31 hod). Na stříbrné pozici se ztrátou 53 vteřin dojel Marek Borák z Kunčic pod Ondřejníkem, třetí byl Dušan Kotrla ze Vsetína.

Jezdci první výkonnostní třídy ve skupinách E1 až E3 absolvovali celkem čtyři pětatřicetikilometrové okruhy se dvěma rychlostními testy. „Vyšel mi už zahajovací dubnový závod v Bílině v severních Čechách, takže jsem se cítil v pohodě. Tratě v Beskydech samozřejmě znám, podle mne jsou vůbec nejlepší v celé republice a zdejší druhá erzeta, tak ta má určitě parametry mistrovství světa," chválil zdejší trať vítěz Martin Volný, který ještě dodal: „V prvním kole jsem si trať oťukal, v tom druhém více zrychlil. Pak už jsem získal patřičnou jistotu. Ve třetím kole nás trošku přibrzdila přeháňka, ale ve finiši už to zase jelo skoro samo. Pořád jsem si musel ale hlídat mladé dravce za mnou. Z vítězství mám samozřejmě radost."

Velké uznání si zasloužil také čtvrtý Milan Engel z Josefova Dolu u Jablonce nad Nisou. Dvaadvacetiletého jezdce pak také pochválil ředitel závodu Jaromír Kmošťák: „Milan je obrovský talent českého endura. Ve druhém kole si na první erzetě vykloubil na překážce rameno. To se jeho týmu podařilo nahodit zpět a Milan s bolestivým handicapem dokončil soutěž těsně pod bednou, opravdu klobouk dolů."

V kategorii MČR jezdců 2. výkonnostní třídy veterán 50+ vyhrál účastník všech deseti ročníků Zdeněk Halata před legendami z Rallye Dakar, Slovákem Jánem Zaťkem a Oldřichem Bražinou ze Sviadnova. Mezi ženami jasně kralovala Michaela Polívková v čase na tři kola 5:40:58,287. Na 2. místě skončila Zuzana Nováčková a třetí Patrycja Komko z Polska. Čtyřkolky nakonec ovládl Petr Sysala a za ním Luděk Mikeska a Jiří Lukšík. „Podle ohlasů závodníků, diváků a nakonec i podle konečných výsledků, se závod určitě vydařil. Neskromně si troufám tvrdit, že je to nejkrásnější endurový závod v České republice. Je zároveň i jakousi endurovou osvětou. Velký dík patří i všem, kteří závod připravovali a úspěšně zajišťovali. Dík patří také spolupořadatelům a partnerům," shrnuje ředitel závodu Jaromír Kmošťák. (nov)