Beskydy v prvním domácím utkání s Aerem prohráli 1:3, odveta se už ale hrála dle not frýdecko-místeckého trenéra Michala Provazníka a jeho svěřenců. Ti po výhře 3:0 srovnali stav zápasů na 2:2.

Sérii jste dokázali srovnat, ale do extraligy je to stále ještě pořádný kus cesty. Jak jste viděl ale utkání, které vaši svěřenci vyhráli ve třech setech?

Určitě jsme všichni moc rádi, že jsme sérii posunuli do pátého zápasu. Teď už to bude, jak se říká, hop nebo trop. Tam už půjde o všechno.

Chtělo by to ale navázat na vaše první a čtvrté barážové utkání, ve kterých jste dokázali vašeho soupeře přehrát…

Já si myslím, že jsme nehráli špatně ani v tom třetím utkání, i když jsme jej nakonec prohráli. V neděli se nám podařilo otočit průběh prvního setu, což nám naopak v sobotu nevyšlo. Podle mě je v téhle sérii právě rozhodující, kdo z týmů vyhraje úvodní sadu. Mužstvo se zklidní a v dalším průběhu utkání vystupuje takovým sebevědomějším dojmem a má malinko navrch.

Říkáte, že kdo vyhraje první set, dostane psychickou výhodu. Co ale podle vás rozhodlo čtvrté utkání?

Barážová série mezi Black Volley Beskydy a Aerem Odolena Voda pokračuje v sobotu rozhodujícím zápasem na palubovce soupeře.Zdroj: Robert SchedlingKdyž se podívám zpátky na naše první domácí utkání, tak jsme v něm udělali velké množství nevynucených chyb. A toho jsme se na druhý den oprostili.

Mají v této chvíli Beskydy psychickou výhodu? Přeci jen oni teď musí, kdežto vy stále jen můžete…

Nemyslím si, že by nám mělo pomoct to, že je to teď dva dva, ale spíš by klukům mohl pomoci fakt, jakým způsobem se jim podařilo čtvrtý zápas vyhrát. My jsme jim tak vlastně vrátili tu jednoznačnou výhru, kterou nám uštědřili ve druhém utkání. Všichni jsme si teď dokázali, že jsme schopni s Odolkou hrát a že baráž je nadále otevřená. Věřím, že trochu toho tlaku na soupeře vytvoříme.

Čím si vysvětlujete, že ty domácí zápasy, které jste s Aerem sehráli, si byly tak odlišné?

Je to asi tím průběhem prvního setu. V sobotu jsme dlouho vedli my a nakonec sadu v koncovce prohráli. Soupeř se uklidnil, což bylo patrné v dalším průběhu zápasu. V odvetě to bylo naprosto naopak. My museli celý set jen dohánět, a když se pak klukům podařilo v koncovce set obrátit, neskutečně je to nakoplo.

Nebude pro vaše hráče svazující, že mají možnost vybojovat pro město Frýdek-Místek další extraligovou soutěž?

To si nemyslím. A klidně budeme rádi, když nás do Odolene Vody pojede povzbudit co nejvíce fanoušků. My nemáme problém pro ně vypravit jeden, nebo klidně i tři autobusy. Pro nás je baráž velkým svátkem. Podařilo se nám dostat tam, kam jsme celou sezonu chtěli.

Co vůbec říkáte atmosféře, která během barážových utkání panuje?

Musím uznat, že je to super. Vždy je příjemnější, když se hraje v nějakém kotli a vy vnímáte, že vám někdo fandí a drží palce. 

BLACK VOLLEY BESKYDY – AERO ODOLENA VODA 1:3 (-29, 19, -17, -22)
Rozhodčí: Fink a Slezák. Diváci: 500.
Beskydy: Hollý, Jambor, Seifert, Vašut, Plichta, Kubala, libero: Dohnal. Střídali: Burrow, Pospíšil. Trenér: Michal Provazník.

BLACK VOLLEY BESKYDY – AERO ODOLENA VODA 3:0 (23, 17, 13)
Rozhodčí: Krtička a Kavala. Diváci: 600. Stav série: 2:2.
Beskydy: Hollý, Burrow, Seifert, Vašut, Plichta, Kubala, libero: Dohnal. Střídal: Jambor. Trenér: Michal Provazník.

Klub Black Volley Beskydy odveze své fanoušky do Odolene Vody

Podporu v hledišti budou potřebovat volejbalisté klubu Black Volley Beskydy, kteří se v sobotu 21. dubna utkají na hřišti Aera Odolena Voda v rozhodujícím zápase o postup do extraligové soutěže. Stav barážové série je momentálně vyrovnaný 2:2.

Vedení frýdecko-místeckého klubu je připraveno všechny fanoušky, kteří budou mít o zápas zájem, odvézt autobusy. Zápas v Odolene Vodě začíná v 18 hodin. Odjezdy autobusů se plánují na sobotní poledne z Frýdku-Místku a Ostravy. Přesnější informace o odjezdu získají fanoušci na klubovém telefonu +420 731 501 020, nebo mohou napsat na e-mail: fandime.beskydy@seznam.cz, kde lze také nahlásit plánovanou účast. Návrat je pak plánovaný kolem sobotní půlnoci.
Vítáni jsou fanoušci všech věkových kategorií, bubny, hrkačky a trumpety s sebou…