Už bylo opravdu načase, protože původní 145 let starý objekt prostě nestačil. I když někteří pamětníci zamáčkli slzu a vzpomněli možná i na staré řeznictví, které zde kdysi bylo. Trám s vypáleným letopočtem 1869 je ovšem k vidění i v novém Ruma sportu, jehož slavnostní otevření proběhlo v sobotu 1. listopadu.

Také provozovatelé Ruma sportu, manželé Martin a Kateřina Růžičkovi, pečlivě sledovali vývoj prací, které vyvrcholily v říjnu. Na zákazníky se už vyloženě těšili. „Pokrok nelze zastavit a myslím, že nová verze nedělá Ostravici ani Beskydům ostudu. Zákazníci byli a budou nejen návštěvníci našich krásných hor. Nároky na kvalitní cestování se zvyšují a turisté vyžadují stále lepší služby," říká Kateřina Růžičková.

Obchod v novém kabátě nabízí i nadstřešené posezení nejen pro cyklisty – s dětským koutkem a zázemím v podobě několika wc, včetně jednoho pro ZTP, a přebalovacím pultem. „K dispozici je kvalitní kávovar pro přípravu kávy s sebou a drobné občerstvení. Zvětšilo a zlepšilo se i parkování pro návštěvníky," doplnila Kateřina Růžičková. K již standardní nabídce patří možnost protiúčtu hlavně dětského sportovního vybavení a velký výběr mezi novým i použitým materiálem.

„Což vítají hlavně rodiče malých dětí, které velmi rychle rostou. Takto ,směnit´ se dají lyže, boty, hole, helmy, páteřáky, běžky, snowboardy, ale i kola," shrnula Kateřina Růžičková s tím, že zákazníci mohou využít také půjčovnu a servis. A to jak zimní, tak letní. „Jen prostor pro zkoušení je daleko větší a příjemnější. V zimě si můžete vypůjčit lyže, boty, běžky, snb, ale i skiapové vybavení a sněžnice třeba pro zimní výšlap na Lysou horu. K tomu je poloha Rumy ideální. Nově bude v létě otevřeno testcentrum kvalitních i špičkových kol Ghost," naznačila.

Otevírací doba: pondělí až neděle 9-12 a 13-18 hodin, v létě bude zavřeno v pondělí. Aktuální provozní doba je vždy na webových stránkách www.rumasport.cz.