Tým trenéra Aleše Chrastiny ale v reprezentační pauze vůbec nezahálel a pilně se připravoval na znovuzahájení soutěže. „Během vánoc jsme dali klukům volno, ale z kraje roku jsme se opět sešli a začali nabírat fyzickou kondici. Nejprve v domácích podmínkách, poté jsme odjeli do hor na Ostravici, kde jezdíváme v repre pauze pravidelně," svěřil se trenér Chrastina, který si přípravu v horách opět pochvaloval. „Kluci mě mile svým přístupem překvapili. Vše splnili do puntíku. Naopak nemůžeme být spokojeni s herní přípravou, tam nám nevyšly zápasy s Kopřivnicí a následně ještě s rakouským Lincem," mrzelo kouče Frýdku-Místku.

Ten se v úvodních měsících letošního roku musel obejít bez nejlepšího extraligového střelce Vojtěcha Petrovského, který si na soustředění s národním týmem přivodil zranění kotníku. „V podstatě jsme celou přípravu absolvovali bez Vojty. I to se na naší hře určitě projevilo. Ale na druhou stranu si chlapi ošahali hru bez něj a snad ty porážky k něčemu i byly," pokyvoval hlavou Chrastina.

Ještě než se nejvyšší soutěž házenkářů opět rozjede na plné obrátky, čekal na frýdecko-místecké hráče čtvrtfinálový duel Českého poháru. V něm hostili na domácí palubovce soupeře jednoho z nejtěžších mistrovský Talent Plzeň. „Hosté k nám přijeli až na dlouhodobě zraněného Linharta kompletní. Zápas byl z naší strany velice vydařený, kluky zdobila především obrovská bojovnost. I když jsme se během utkání dopustili více chyb, než by bylo zdrávo, za podpory našich brankářů a výborné obrany jsme dokázali Plzeň porazit. Přiznám se, že jsem měl z utkání velké obavy, nakonec byly plané," pochvaloval si překvapivý postup do semifinále národního poháru Aleš Chrastina. Výhra týmu SKP je o to cennější, jelikož k dlouhodobě zraněnému Petrovskému se přidal ještě nemocný pivot Sebastian Strack. „Hodně mi to připomnělo utkání s Hranicemi, kdy nám vypadli všichni brankáři a my museli narychlo povolat Petra Pohludku. I tenkrát se nám podařilo uspět. Asi budu muset vždy někoho nechat sedět," smál se frýdecký lodivod.

Právě Hranice měly být v neděli prvním soupeřem Frýdku-Místku v letošním roce, jenže „eskápéčko" sehraje první mistrovský duel již dnes, jelikož předehrává zápas 17. kola, v němž na domácí palubovce hostí od 18 hodin vedoucí celek soutěže Duklu Praha. „Naše sestava se od té pohárové příliš lišit nebude. Petrovský do utkání nezasáhne určitě, nechceme jeho rekonvalescenci uspěchat. Strack bere antibiotika, i kdyby do zápasu naskočil, vůbec nevím, jak by to po nemoci zvládl fyzicky," mrzí trenéra ztráta dvou výrazných opor v duelu s lídrem extraligové soutěže.