„Dnešní utkání nám ukázalo, že tento tým je silný. V minulých zápasech nejspíš docházelo kvůli špatné komunikaci mezi trenérkou a hráčkami k nesouladu na hřišti," řekl po zápase nový trenér sokolek Pavel Kožuch.

Sokolky předvedly v jihomoravské metropoli soustředěný výkon a pokaždé dokázaly domácí celek přehrát v dramatické koncovce. Na Brňankách byla vidět nervozita ze soupeře, který pod novým trenérem pookřál. „Když jsme šli do utkání, tak jsme věděli, že hosté mohou mít výměnou trenéra nový impulz. To však ale neomlouvá fakt, že jsme nebyli schopni dodržet obrannou hru. Nedařilo se nám dávat těžký servis, takže se nemůžeme divit, že nás soupeř přehrál," hodnotil nevydařené utkání domácí trenér André Christopher Gonzalez. Vítězná premiéra samozřejmě frýdecko-místeckého trenéra Pavla Kožucha potěšila. „Musím pochválit naší nahrávačku, která předvedla výborný taktický výkon. Důležité rovněž bylo, že jsme domácí dokázali ubránit na jejich jednorožce za hlavu, což asi rozhodlo a my si začali věřit."

Volejbalistky Frýdku-Místku se výhrou vyhouply na průběžně třetí příčku extraligové tabulky. V dalším kole nastoupí v domácím prostředí, kdy v sobotu 8. listopadu od 17 hodin (hala u 6. ZŠ) přivítají úřadující mistryně z Prostějova.

VK KP Brno – Sokol Frýdek-Místek 0:3 (-19, –20, –22)

Rozhodčí: Renčín, Štrumlová. Diváci: 250. Doba hry: 81 minut.

Frýdek-Místek: V. Závodná, Dudová, Michalíková, Yordanska, Kubová, Štrbová. Libero: Kędzia. Trenér: Pavel Kožuch.

Další výsledky 6. kola: Olymp Praha – TJ Ostrava 3:1 (-17, 9, 22, 22), VK Agel Prostějov – VK SG Brno 3:0 (13, 8, 12), SK UP Olomouc – TJ Sokol Šternberk 3:0 (15, 16, 21), VK Pracheza Přerov volno.