Jen tři dny po drtivé prohře v Lize mistryň se svěřenky prostějovského kouče Miroslava Čady vrátily do ligové reality. Navzdory nevýraznému výkonu ale Hanačky zvládly duel proti Frýdku ve třech setech. „Náš výkon nebyl ideální. Chtěli jsme dát volno hráčkám, které odtáhly několik posledních těžkých zápasů. A holkám, co místo nich naskočily, se dnes po pravdě tolik nedařilo,“ přiznal asistent trenéra Lubomír Petráš.

V prvním setu domácí tým často chyboval a do koncovky vstupovaly týmy za stavu 22:22. Na závěr sady ale Prostějov nasadil všechny opory a překvapení se tak nekonalo. „Úvodní set nebyl z naší strany vůbec dobrý, dělaly jsme spoustu zbytečných chyb nejen na podání. Pozitivní je, že se nám i tak povedlo zvládnout těsnou koncovku a potom šel výkon celého družstva už nahoru,“ podotkla kapitánka družstva Kathleen Weissová.

Na začátku druhého setu ještě chvíli pokračoval matný výkon Hanaček, ale ve druhé polovině už Prostějov dominoval. Výsledkem byla výhra 25:14. I ve třetím setu dokázaly domácí hráčky zápas kontrolovat a nakonec vyhrát za 63 minut 3:0. „Následně se tým rozjel a lépe fungoval až do konce utkání i v prostřídaném složení s mladšími hráčkami,“ konstatoval asistent trenéra Petráš.

„Neodehrály jsme úplně špatný zápas. Prostějov ale viditelně nehrál na sto procent, čímž nám to usnadnil. Hlavně v prvním setu jsme držely vyrovnaně krok. Abychom jej však získaly, musel by celý tým odvést nadstandard, což se nepodařilo. Přesto jsme podlehly důstojným poměrem a můžeme hodnotit utkání vcelku kladně,“ řekla k utkání na webových stránkách volejbalového svazu kapitánka sokolek Daniela Pavelková.

„Slibný začátek nám vydržel jen chvíli, následně jsme měli špatný úsek. Pak nám ale vycházela taktika jít servisem přes přihrávku mladého libera a Prostějovu jsme dělali v první sadě potíže. Koncovku tohoto setu i celé utkání rozhodly především dvě věci. Že jsme nedokázali ubránit Helenu Horkou a opakovaně udělali série nevynucených chyb. I tak holky můžu pochválit za to, že se nebály a předvedly odvážný, celkově slušný výkon,“ pochválil své svěřenkyně kouč Frýdku-Místku Leopold Tůma.

V tomto týdnu budou mít sokolky v ženské extralize pěkně napilno. V úterý předehrávají volejbalistky Frýdku-Místku na domácí palubovce duel 22. kola, kdy přivítají celek TJ Ostrava. I ve čtvrtek se pak sokolky představí doma, a to od 17 hodin v duelu s libereckým Slovanem. Extraliga žen poté pokračuje dalšími zápasy v sobotu 17. února.

VK Agel Prostějov - TJ Sokol Frýdek-Místek 3:0 (22, 14, 19)
Nejvíce bodů Prostějova: Horká 19, Trnková, Emonts po 13, Kossányiová 4. Rozhodčí: Grabovský, Horký. Diváci: 250. Doba hry: 61 minut.

Frýdek-Místek: Pavelková 15, Kvapilová 3, Kukučová 11, Mitręga 3, I. Vašinová 2, Kavková 2. Libero: Radivojevičová. Střídali: Błasiak 2, Sobotíková, Šprochová 1. Trenér: Leopold Tůma.

volejbal tabulka ženyZdroj: Deník