Většina házenkářských odborníků tipovala, že sérii ukončí Západočeši již po třech utkáních (čtvrtfinále se hrálo na tři vítězství, pozn. red.). Hráči SKP ale favorita notně potrápili. Nechybělo málo a rozhodovat se mohlo totiž až v pětizápasové bit­vě.

Už první utkání přineslo vyrovnanou a dramatickou podívanou, kterou nakonec na svou stranu převážili zaslouženě svěřenci trenéra Martina Šetlíka. Druhý zápas se lámal v posledních vteřinách. To se k míči dostal frýdecký Petr Kichner, který střelou pod nohy překonal brankáře Motlíka a zajistil svému týmu cenné vítězství. Také v domácí odvetě byli házenkáři Frýdku-Místku blízko dalšímu úspěchu. Ve třetím duelu totiž po celý jeho průběh vedli, až čtyři vteřiny před koncem základní hrací doby srovnával plzeňský Linhart na 18:18. Následné sedmimetrové hody byly loterií a šťastnější byl nakonec favorit z Plzně. „Všem bylo jasné, že Plzeň byla v této sérii velkým favoritem. I z toho pohledu mě těší, že jsme jim byli vyrovnaným soupeřem. Kdo ví, jak by se vše vyvíjelo, kdybychom ten třetí duel vyhráli," vrací se zpětně k zápasům se Šetlíkovic družinou frýdecko-místecký trenér Aleš Chrastina.

I čtvrté utkání bylo velmi vyrovnané, pak se ale po změně stran začala projevovat větší zkušenost plzeňského celku, který nakonec čtvrtfinálovou sérii vyhrál 3:1 na zápasy. „Škoda těch posledních třiceti minut posledního zápasu, kdy jsme udělali spoustu technických chyb a pak už možná v závěru i rezignovali. Jinak celá série byla kvalitní a napínavá," řekl frýdecký kouč.

Plzeň postoupila do semifinále, kde vyzve Karvinou. Na házenkáře SKP Frýdek-Místek nyní čekají ještě boje o konečné páté až osmé místo. Jejich soupeřem bude Zubří, které po základní části skončilo druhé. „Jak bych to řekl…půjde vlastně o souboj zklamaných. Já ale pevně doufám, že v sobě najdeme nejen sílu, ale i motivaci, jelikož cílem nás všech je vylepšit si loňské šesté místo. A to že narazíme na Zubří? Určitě není v extralize tým, se kterým jsme poslední dobou hráli častěji. Dnes se ale málokdo už může něčím překvapit. Těch přístupů k informacím je mnoho. Spíš rozhodne momentální forma a rozpoložení," dodal Chrastina.

Zápas mezi Frýdkem-Místkem a Zubří se hraje pohárovým systémem. První utkání se hraje na palubovce frýdeckého celku tuto neděli od 17 hodin, odveta se pak hraje na Valašsku v sobotu 18. dubna od 18 hodin.