Pořadatelem závodu byl oddíl orientačního běhu Slezan Opava a mezi rozhodčími se objevil i předseda frýdecko-místeckého oddílu SKOB a trenér v jedné osobě Vlastimil Mutina.

Díky malé chybičce přišla o zlatou medaili v kategorii D10C Kateřina Zahradníková.

Sportovní klub orientačního běhu z Frýdku-Místku vyslal do závodů několik svých želízek. S klasickou tratí se nejlépe vypořádaly děti, konkrétně v kategorii děvčat do 10 let (D10C) se na krásném druhém místě umístila Kateřina Zahradníková, která při postupu na čtvrtou kontrolu chybovala a přišla tak nešťastně o vedení v závodě. Mezi chlapci v kategorii H10C se opět dokázal prosadit mladší z bratrů Bjolkových – Jan, který se až do poloviny své tratě přetahoval o prvenství s Janem Krčkem z oddílu Přátelé orientačního běhu Opava. „Honza stejně jako Katka, chyboval u čtvrté kontroly a ztrátu na prvního už nedokázal dohnat. I tak je stříbrná pozice velice pěkným umístěním," pochválila mladého orientačního běžce Renata Řehová z SKOB.

Dařilo se rovněž i staršímu z bratrů Bjolkových, Michalovi, který si v kategorii H12C dokázal doběhnout také pro stříbrnou medaili. Poslední stříbro pro frýdecko-místecké barvy pak vybojoval ještě na trati dlouhé 6,2 km s převýšením 115 metrů Lukáš Bjolek, a to v kategorii P6, která je určena i pro širokou veřejnost.

Další příležitost získat medailové úspěchy budou mít závodníci z SKOB Frýdek-Místek v sobotu 3. října, kdy se závody do podzimního žebříčku (krátká trať a sprint) konají v blízkosti Vítkova na Opavsku.

(řeh)