Vůbec jako první se do bojů o světové kovy pustil Dalibor Pantlík, který obhajoval svou individuální bronzovou medaili v kategorii technických sestav I. danů z minulého šampionátu v Tádžikistánu. Ve stejné disciplíně soutěžil i tentokrát.

Bohužel hned ve druhém kole narazil Pantlík na favorizovaného severokorejce, který frýdecko-místeckému taekwondistovi nedal šanci.

Další českou reprezentantkou z Frýdku-Místku byla Vendula Bluchová, pro kterou to byla premiérová účast na mistrovství světa. Jejím cílem proto bylo především nasbírat cenné zkušenosti. Bluchová však postupně porážela všechny své soupeřky, až z toho byla nakonec účast ve finále. V něm pak česká sportovkyně nestačila na účastnici ze Severní Koreje, i tak byla radost z titulu vicemistryně světa veliká.

Po individuálních závodech přišly na řadu týmové sestavy. V chlapeckém týmu byli hned tři z pěti členů taekwondisté z Frýdku-Místku, a to kapitán Dalibor Pantík, dále pak Matěj Svoboda a Vojtěch Foldyna. Mladí Češi nejprve vyřadili dobrý tým Japonska a poté také Bulharsko.

V semifinále narazili na nepříjemný severokorejský výběr a ani tentokrát se nepodařilo Čechům se silným soupeřem uspět. Domů si tak čeští zástupci přivezli bronzové medaile. V juniorském dívčím týmu figurovala pouze jedna frýdecká závodnice, a to Vendula Bluchová. Ta se společně s ostatními děvčaty mohla radovat z postupu přes Bulharky, stopku jim pak v semifinále vystavil tým Ruska.

Další disciplínou, ve které se v Itálii bojovalo o medaile, bylo matsogi (sportovní boj). Nedařilo se tentokráte Vojtěchu Foldynovi, který ve své váhové kategorii do 57 kg vypadl hned v úvodním kole. O dost lépe dopadla Vendula Bluchová v kategorii do 46 kg, která prošla přes Ukrajinku a Portoričanku až do finále, kde se musela naopak sklonit před soupeřkou ze Severní Koreje. Bluchová tak do své sbírky přidala další stříbrnou medaili.

Poslední frýdecko-místeckou bojovnici na světovém šampionátu byla v kategorii do 64 kg Jana Krušinová, která si po úvodní výhře nad Španělkou neporadila v dalším kole se závodnicí z Tádžikistánu, takže do bojů o cenné kovy nezasáhla.

V týmovém matsogi se Čechům do cesty postavili zástupci z Řecka, kteří se nakonec ukázali nad síly českého družstva. To juniorkám se vedlo daleko lépe. Díky dvěma kontumačním výhrám je totiž čekalo rovnou finále. Ani v dalším boji o zlato české zástupkyně neuspěly, takže z toho byla další stříbrná radost.

Nejúspěšnější česká zástupkyně na šampionátu Vendula Bluchová se pak ještě společně s Matějem Svobodou představila v týmech pro sebeobranu a jejich ukázka byla rozhodčími oceněna bronzovou medailí.

Poslední disciplínou, ve které se představili frýdecko-místečtí závodníci, byly týmové speciální techniky. A právě v této disciplíně jsou Češi dlouhodobě nejúspěšnější. Trenér chlapeckého juniorského týmu nominoval do bojů technikou dollyo chagi Dalibora Pantlíka, Vojtěch Foldyna bojoval se svou technikou nomo chagi.

Ze zisku zlaté medaile se v této disciplíně radovali Kazaši, kteří si ve finále vyšlápli právě na české zástupce. Smůlu nakonec dokázaly prolomit dívky včetně Venduly Bluchové. Ta svou technikou bandae dollyo chagi přispěla k zisku zlatých medailí.

S juniory odcestovali na světový šampionát do Itálie také veteráni (sportovci nad 40 let) a i díky jejich získaným medailím se Česká republiky umístila na celkovém 3. místě, čímž ukázala, že stále ještě patří mezi světovou špičku.

-cham-