Do hlavní soutěže, které se zúčastnilo šestnáct nejlepších párů, se probojovala i dvojice Přemysl Kubala a Michal Provazník, která v letošní sezoně hraje také i šestkový volejbal za frýdecko-místecký ŠSK Beskydy.

Nevýhodou této dvojice bylo, že do vyvrcholení letošní sezony nastoupili prakticky bez jediného tréninku na písku. Tréninkový deficit ovšem oba hráči nahradili svými velkými zkušenostmi. Vždyť Kubala je aktuálním mistrem ČR v beachvolejbale a rovněž také i obhájce halového titulu. Jeho kolega Provazník byl v minulých letech taktéž velmi úspěšným beachvolejbalistou.

Systém turnaje byl pro přítomné diváky velmi výživný. Všechny zápasy hlavní soutěže se totiž odehrály v jeden den. Frýdecko-místecká dvojice postupně porazila všechny soupeře, které ji přiřadil los a hladce se tak probojovala až do semifinále.

V něm narazili na Kufu s Lencem, kteří už byli nad jejich síly a po porážce 1:2 na ně zbyl pouze boj o bronzové medaile. K němu ale v důsledku křečí a vysokému riziku zranění Kubala s Provazníkem nenastoupili a obsadili tak na letošním republikovém šampionátu konečné 4. místo. „Při účasti absolutní české špičky a tří zahraničních týmů, považujeme naše konečné umístění za velký úspěch," shrnul vystoupení beskydské dvojice Kubala.

Atmosféra na Pankráci byla fantastická. Své oblíbené trenéry navíc přijeli na jejich cestě za úspěchem podpořit také jejich mladí svěřenci, což oba hlavní protagonisté kvitovali s povděkem. „Klukům za to moc děkujeme, bylo to pro nás velké překvapení. Až nás to dojalo, když se tam objevili," přiznal po skončení turnaje Michal Provazník a šéftrenér klubu ŠSK Beskydy Přemysl Kubala k tomu dodal: „Pro kluky to snad bylo motivující a oba dva s Michalem věříme, že se toho od nás mohli dost přiučit."

(zem)