V hlavním závodě na 55 km zvítězil letošní stříbrný olympijský medailista z Ria Jaroslav Kulhavý. „Závod jsem si užil, protože jsem na kole od olympiády moc nejezdil a zároveň tím, že to bylo skoro doma na Čeladné, mě to bavilo. Prakticky celý závod jsme jeli v šesti a o mé výhře se rozhodlo asi až kilometr a půl před cílem, kde se najíždí do singletracku a já tam byl první. Pavel Boudný tam navíc udělal chybu, někde mu tam podklouzlo kolo a tím pádem jsem si vytvořil náskok několika vteřin a bylo rozhodnuto," pověděl po skončení závodu šťastný vítěz Jaroslav Kulhavý z týmu Specialized Racing team. Kulhavý si tak vzal zpět předloňské vítězství v závodě, vloni na něj totiž zbylo pouhé dvanácté místo, jelikož utrpěl nepříjemný defekt přímo na trati.
Jako druhý letos dojel Matouš Ulman z týmu Česká Spořitelna-Accolade, třetí příčka pak náležela Marku Rauchfussovi z Kellys Bikeranch.

„Po krásném počasí, které panovalo celý předchozí týden, předpověď počasí slibovala celodenní lijáky. Déšť se však spustil až při startovním výstřelu hlavního závodu v půl dvanácté. Dopolední dětské závody, které do závodní tratě postavené v areálu ZŠ Čeladná přilákaly přes dvě stovky malých bikerů, se odjely ještě za teplého a slunečného počasí. Déšť přestal ustávat až během příjezdu posledních účastníků hlavního závodu, někteří nebyli pod nánosy bahna téměř k poznání. Malebné Beskydy tím tak trochu ukázaly i svou nevlídnou tvář," shrnul třetí ročník závodu Cream Bike Čeladná Martin Kráčalík, ředitel pořadatelské Seven Days Agency. Ani letos tedy nebyli závodníci odměněni krásnými výhledy na Pustevnách, kde byla stejně tak jako vloni mlha.

Že bezesporu patří mezi nejlepší české bikerky, potvrdila i Barbora Průdková z týmu Česká Spořitelna-Accolade, která dojela na prvním místě mezi ženami. „Trať se mi moc líbila, na maratony jsem hodně přísná, a když se mi trať nelíbí, tak ji nejedu. Sem se ale budu ráda vracet, protože trať byla hodně technická, ale zároveň se výjezdy daly vyjet," řekla Barbora Průdková a potvrdila, že jí mokré podmínky vyhovovaly. „Já mám bláto radši, protože si na něm s kolem můžu hrát. Hodně nepříjemné bylo jenom bláto stříkající do očí," dodala. Před všemi svými konkurentkami měla velký náskok téměř deseti minut a všechny tak utvrdila v tom, že je v současné chvíli ve vrcholné formě, protože má natrénováno na mistrovství Evropy v silniční cyklistice, kde měla tento týden závodit, ale nakonec se jej nezúčastnila.

Za Průdkovou dojela nakonec druhá Monika Kučerová (tým VRV), třetí nejúspěšnější ženou ve startovním poli byla Markéta Giergielová.

Kdo si netroufl na náročnější závod, mohl využít lehčí dvacetikilometrovou trasu s celkovým převýšením 400 metrů. I zde čekala na závodníky pestře připravená trať, kterou nevynechaly ani rodiny s dětmi. V tomto závodě zvítězil Jakub Homola před Lukášem Štefkem a Tomášem Vítkem.

V areálu mezitím probíhal i doprovodný program. Své umění předvedl nadšeným divákům i za jejich osobní asistence biketrialista Petr Kraus. O nástrahách silničního provozu a zejména o bezpečnosti a prevenci dospělých a dětí zase informovali organizátoři projektu - V jedné stopě. Skvělou atmosféru závodu ještě podtrhl zájem účastníků akce, závodníků i diváků, o pomoc těm, kteří ji skutečně potřebují. Díky jízdě na speciálních rotopedech v rámci jedné z nadací se povedlo získat částku 102 812 korun, která se rozdělila mezi dva vybrané subjekty, a to SK Beskyd Čeladná a ZŠ Čeladná.