Projekt Spolu na startu vznikl z iniciativy Českého atletického svazu. V pondělí 1. června tak na 173 atletických stadionech napříč celou republikou proběhnou závody, do kterých se zapojí také oddíl Atletika TJ TŽ Třinec.

Nejkvalitnější obsazení bude mít podnik pořádaný v Kladně, kde se představí Barbora Špotáková, Pavel Maslák, Tomáš Staněk, ale i třinecká Barbora Sajdoková.

Dres Black Volley Beskydy bude v příštím ročníku extraligy oblékat i české reprezentační libero Milan Moník (uprostřed). Vpravo manažer a asistent trenéra Marek Tomáš, vlevo kapitán týmu Tomáš Široký.
Volejbalové Beskydy ulovily posily. Reprezentanty z Česka i Argentiny

Závodit se však bude i v Třinci. „Svaz nechal volnost na oddílech, pro jaké kategorie to bude. My budeme pořádat závody pro žactvo a starší kategorie,“ uvedl předseda oddílu Stanislav Sajdok. „Čekáme hojnou účast. Myslím, že dorazí okolo 150 až 200 atletů,“ dodal.

V pondělí se v Třinci bude závodit ve skokanských, běžeckých a vrhačských disciplínách. Atleti tak budou moct poměřit své síly například v hodu koulí či kladivem, v běhu na 200 metrů i ve skoku do dálky nebo do výšky. A rušno bude v oddílu i v dalších týdnech. „Během léta se toho obvykle moc nedělo. Teď je ale sezona posunutá a ochuzená o prázdniny. Takže se bude závodit,“ dodal Sajdok.

Fotbalisté Frýdlantu dali mladíkům z Frýdku-Místku pět branek
Fotbalisté Frýdlantu si s chutí zastříleli
Přípravný zápas mezi Frýdkem-Místkem a Baníkem Ostrava B se kvůli počasí nedohrál.
Zápas Frýdku-Místku s Baníkem se kvůli bouřce nedohrál