Záchranářská bitva o šest bodů se z pohledu Třince vyvíjela úplně stejně, jako předešlé vystoupení Slezanů ve Vysokém Mýtě, kde si vytvořili dvoubrankový náskok. Tentokrát bylo jejich vedení ještě výraznější, neboť po gólech Opluštila a Kantora (oběma asistoval Baron) přišla ještě třetí trefa z kopačky Slavíka. Domácí byli jako opaření, do přestávky se zmohli jen na kontaktní branku Havrdy.

Když však stejný futsalista po několika minutách druhé části hry dal svou druhou branku, znovu bylo o co hrát. Utkání najednou dostalo nový náboj a domácí vycítili šanci k obratu. Z výrazné herní převahy už další branku nevytěžili, jejich bodové choutky zahnala trefa Sieroty. Když při hře domácích bez brankáře polský futsalista hlavou prodloužil do sítě pobídku brankáře Sikory, o vítězi střetnutí nebylo pochyb.

„Rozhodující byl začátek utkání, kdy jsme si rychle vypracovali dvoubrankové vedení a poté také stav 2:3, v němž jsme ustáli velký tlak domácích. Z ojedinělého protiútoku jsme přidali rozhodující čtvrtý gól. Soupeř byl před námi o tři body, jeli jsme k němu s tím, že chceme vyhrát, a dotáhnout se na něho, což se nám v zápase o šest bodů podařilo. Jen nás trochu zklamalo Benago, které prohrálo nečekaně 4:2 v Hradci Králové. Stejným způsobem nás Benago potopilo před dvěma lety v posledním kole. Teď jsou na osmi bodech tři týmy, kdybychom prohráli, bylo by to s námi hodně špatné," řekl zadák Třince Miroslav Samek.

Svěřenci trenéra Andrea Bucciola si nevydechnou, protože už v pátek je od 20 hodin v hale STaRS čeká další existenční souboj s Plzní. S úvodní částí letošní sezony se Třinečtí rozloučí v Hradci Králové, který s určitostí bude jejich dalším konkurentem v boji o setrvání v nejvyšší soutěži. „Posledně jsme nepropadli s Chrudimí, dobře jsme zahráli už i ve Vysokém Mýtě. Pořád nás srážejí zbytečné chyby, kterých se dopouštíme skoro v každém zápase. Uděláme dvě tři a skoro pokaždé dostaneme branku. Pokud se kiksů vyvarujeme, můžeme pomýšlet na body," doplnil Samek.

„Utkání jsme nezvládli, pořád opakujeme stejné chyby. Když už se přeci jen dostaneme do hry, tak přijde situace, kdy si dáme vlastní gól a je to rázem nula tři. Druhou půli jsme začali lépe, podařilo se nám snížit na rozdíl jediné branky a pak nás srazí rozhodčí, který pískne z mého pohledu jasný šestý faul, ale nakonec z toho udělal nepřímý kop," zlobil se po zápase domácí trenér Karel Kruliš.

FC DÉMONI ČESKÁ LÍPA – SKP OCEL TŘINEC 2:5 (1:3)

Branky: 17. Havrda (Fichtner), 26. Havrda (Fichtner) – 3. Opluštil (Baron), 4. Kantor (Baron), 15. Slavík, 33. Sierota (Slavík), 40. Sierota (Sikora). Rozhodčí: Henych, Lasch. ŽK: Samek. Diváci: 90.
Třinec: Sikora – Hudzieczek, Samek, Opluštil, Baron, Buryan, Sierota, Mendrok, Kantor, Slavík. Trenér: Andrea Bucciol.

Další výsledky 9. kola: Tango Hodonín – Gardenline Litoměřice 2:4, Vysoké Mýto – Helas Brno 0:4, FK ERA-PACK Chrudim – Slavia Praha 7:2, Interobal Plzeň – Sparta Praha 3:2, Hradec Králové – Benago Zruč 4:2.

ROMAN BASELIDES