Vysokoškoláci dorazili k derby v pozici lídra soutěže. „Do Třince přijelo zcela nejlepší mužstvo v sezoně. A jelikož se jednalo o derby, hráči na obou stranách měli o motivaci postaráno," řekl sportovní manažer třineckého Likopu Josef Cieslar starší.

Třetí Třinec vyrukoval do utkání prakticky v nejsilnější možné sestavě. Vysokoškoláci posílení o několik hráčů Jistebníku mohli brzy vyhrávat 3:0, ale výtečný brankář Sikora jim skórovat nedovolil. Po dvanácti minutách hry se zájmem sledoval, jak Baron nahrál Przyczkovi a ten střelou pod padajícím gólmanem otevřel brankový účet. Stejná dvojce si úspěšnou spolupráci zopakovala v 18. minutě, kdy hostující obranu doslova rozebrala. Před sirénou ukončil gólový půst kapitán Stoszek, který uklidil do sítě přihrávku Sieroty. „Vím, že se ode mě góly čekají, proto mě nesmírně těší, že jsem se po dvouzápasovém půstu zase trefil. Kluci v šatně mi to už začali připomínat," pousmál se Lukáš Stoszek.

Hosté na brankáře Sikoru nevyzráli ani na čtvrtý pokus a tak se do kabin odebrali s třígólovou ztrátou. Po sedmi minutách druhé půle ho střelou k tyči přiměl ke kapitulaci Halamíček. Hned záhy se podruhé utkání prosadil Stoszek (znovu mu nahrával Sierota), který vzápětí vybojoval míč a oplatil Sierotovi jeho asistenci.

Za stavu 5:1 se Ostravané rozhodli pro hru bez brankáře. Ačkoliv nejprve dvakrát ztratili míč (Przyczko po nahrávce Kantora zkompletoval hattrick a Csikán střelou přes celé hřiště těsně minul břevno), jejich záměr se jim dařil. Blahut, Ondruš (v další šanci z metru trefil břevno) a Manďák v rozmezí čtyř minut zadělali na pořádné drama.

„Polevili jsme, při bránění jsme nebyli tak koncentrovaní, jak by bývalo bylo zapotřebí," vytkl svému mužstvu hrající trenér Josef Cieslar mladší. Na závěrečné drama nebyl prostor, protože Sierota svou druhou brankou v utkání uzavřel na konečných 7:4 pro Likop. „Hráčům jsem vštěpoval, že dobrého výsledku můžeme dosáhnout jedině díky maximálnímu nasazení a soustředěnosti. Patří jim dík za vynikající výkon, protože naše mladé mužstvo ukázalo, že může hrát proti komukoliv z druhé ligy," dodal Cieslar mladší.

SKP Likop Třinec – VŠB Ostrava 7:4 (3:0)

Branky: 12. Przyczko (Baron), 18. Przyczko (Baron), 19. Stoszek (Sierota), 27. Stoszek (Sierota), 33. Sierota (Stoszek), 33. Przyczko (Kantor), 40. Sierota – 27. Halamíček, 34. Blahut (Ondruš), 36. Ondruš (Tomášek), 38. Manďák (Bzonek). Rozhodčí: Pivoňka, Molík, ŽK: Csikán – Tomášek. Diváci: 200.

Třinec: Sikora – J. Cieslar ml., Sierota, Sniegoň (21. Kalfas), Stoszek – Csikán, Opluštil (31. Kantor), Przyczko, Baron. Trenér: Josef Cieslar mladší.

Ostrava: Pospíšil – Manďák, Potůček, Bzonek, Blahut, Halamíček, Fajkus, Ondruš, Tomášek. Trenér: Václav Svoboda. (rom)

Przyczko: Ty góly věnuji své přítelkyni Janě

K vítězství druholigových futsalistů Třince nad VŠB Ostrava v poměru 7:4 přispěl třemi góly Filip Przyczko. „Je to můj první futsalový hattrick," hlásí šťastný střelec po utkání.

Jistě se shodneme na tom, že rozhodujícím okamžikem střetnutí byly zákroky vašeho brankáře Sikory, který nedovolil hostům jít do vedení.

Siki chytá velice dobře, drží nás. Jako posledně v Brně, kde toho pochytal strašně moc.

Vy jste dnes jeho zákroky podpořil góly, které vám pomohly do vedení.

Jenomže ve druhém poločase jsme nepochopitelně polevili. Soupeř snížil na rozdíl dvou branek. Jeden gól padá na můj vrub, včas jsem se nevrátil. Pak ale Darek (Sierota) přidal sedmou branku a bylo rozhodnuto.

Ačkoliv Ostravané dvakrát snížili na rozdíl dvou branek, průběh střetnutí jste měli pod kontrolou.

To je pravda. Hráli jsme dobře a myslím, že jsme zvítězili zaslouženě.

Tři góly v jednom futsalovém střetnutí jste dosud nikdy nevstřelil?

Nevzpomínám si, že bych je někdy dal. Je to můj první futsalový hattrick, takže jsem moc spokojený. Zásluhu na něm má celý náš tým.

Spoluhráči si jistě o něco řeknou, je to tak?

To určitě. Nějaké zápisné máme, takže klukům přinesu nějakou tu lahvinku.

Přestože jste v letošní sezoně naskočil pouze do několika utkání, trenér si vaše výkony pochvaluje.

Je velmi těžké zlobit dohromady futsal, velký fotbal, když navíc pracuji na směny. Prozatím to zvládám. Mám přítelkyni Janu, které věnuji nejvíce času. Dnes mě byla podpořit, takže ty tři góly věnuji právě jí.

Pozastavme se u vašeho zaměstnání. Pracujete v třineckých železárnách?

Ano, na vysoké peci číslo čtyři. Jsem tam teprve tři měsíce. I když v práci je někdy dřina, jsem spokojený.

Není to tak dávno, co jste byl v širším kádru tenkrát ještě druholigového Třince. Mohl jste si vydělávat fotbalem.

Třinec mě uvolnil na hostování do Českého Těšína, kde jsem odehrál i půlku letošní sezony. Vypadá to, že tam asi zůstanu. Příliš nepočítám s tím, že by mě Třinec vzal v létě do přípravy, když mě do ní nepovolal už před touto sezonou.

Vašemu spoluhráči z Likopu i Českého Těšína, Martinu Sporyszovi, se tohle poštěstilo.

Klobouk dolů před výkony, které Martin odvádí. Stal se základním kamenem třinecké sestavy. (rom)