Jako první se ke startovní čáře postavilo 174 dětí, které kroužily v parku nad atletickým stadionem TJ Slezan. Vítězství v jednotlivých kategoriích si vybojovali Markéta Bláhová s Alexandrem Milatou v ročníku 2011 a mladší, Gabriela Petrová a Tomáš Škapa (2009/10), Lucie Jurošová a Vojtěch Kulich v minipřípravce, Karolína Vilčková a Jan Klimas v přípravce. Mladší žactvo pak ovládli Anna Cagašová a Ondřej Pavelek, mezi starším žactvem byli nejrychlejší Anna Zemaníková a Patrik Stankov. Poslední mládežnickou kategorií byly dorosty a tam si nejlépe vedli Petra Pavlásková a Petr Lisník.

Na dospělé účastníky pak čekaly okruhy v Sadech Svobody u sokolovny. Na tři okruhy vyrazilo nejdříve 20 žen a závod ovládla domácí děvčata Iveta Rašková (5:47 minut), před Kateřinou Krtkovou (6:30 min). V kategorii žen nad 35 let byla nejrychlejší Pavlína Masná z Janovic, která trať měřící 1,6 kilometrů zvládla zaběhnout v čase 6:25 minut.

Do závodů mužů, na které čekalo 3,3 kilometrů, se přihlásilo 28 startujících. Z prvenství se nakonec radoval domácí běžec Jan Tesarčík (10:53 minut), před Michalem Poledníkem z Canicross Beskydy a jablunkovským závodníkem Sergejem Tkachem. Starší kategorie poté ovládli ještě Pavel Michna ze Slezanu FM, Vladan Šindelek z Pržna a Petr Kučírek z Třince.