Před několika dny se v Jablonci nad Nisou sešla více než tisícovka nejlepších bojovníků z 200 českých a čtyř evropských klubů. Frýdecko-Místecko zde reprezentovalo deset judistů, kteří nakonec vybojovali pět medailových umístění, z toho dvě zlata.

Mezi žákyněmi byla nejlepší Eliška Kubíčková (nahoře), která získala zlatou medaili.

V celkovém součtu to frýdecko-místeckým judistům přineslo desáté místo v hodnocení zúčastněných klubů. Obrovská konkurence a tvrdé souboje byly tou nejlepší prověrkou a zároveň školou pro mladé sportovní naděje. Svěřenci trenérky Pavly Pröllové určitě nezklamali. Hned v úvodu dvoudenní soutěže skvěle bojovali mladší žáci.

Eliška Kubíčková s přehledem ve své kategorii zvítězila a Ondřej Sláma bral bronz. V kategorii starších žaček se zaskvěla Karolína Kubíčková, která nenašla rovnocennou soupeřku a s přehledem uhájila již druhé zlato letošní pohárové série. Výborně zabojovala pak také v dorostenecké kategorii, kde vybojovala bronz, když po vyrovnaném boji podlehla o tři roky starší a zkušenější pozdější vítězce soutěže Kropáčové z Litoměřic.

Obliba juda stoupá

V dorostenkách se dařilo také talentované Natálii Filipcové z Raškovic, která se zlepšuje soutěž od soutěže.

Tentokrát jí její dobrá připravenost a výrazná aktivita v soubojích přinesla bronzovou medaili. Bodované sedmé místo získali Nikola Šimková a Daniel Šimek. Se střídavými úspěchy se na soutěži předvedli ještě Matěj Silvestr, Luděk Kubíček, Ondřej Chlopčík a Filip Žídek.

„Po mimořádné loňské sezoně začínáme i letos úspěšně. Samozřejmě je tu stále velká rezerva. Jinak by to ani nešlo. Judo prožívá v regionu velký vzestup. Máme plné tělocvičny a významnou podporu obcí a škol. Realizujeme spoustu výborných nápadů, které nám přivedou další mládež. Jen se obávám, že jsme omezeni kapacitou tréninkových ploch a počtem trenérů. Přesto tu chceme být pro všechny děti, nejen pro ty talentované. Uvažujeme o změně názvu klubu, abychom se jednoznačně vymezili ve vztahu k regionu a ostatní konkurenci," prozradila trenérka frýdecko-místeckých judistů Pavla Pröllová.