Sokolky se snažily s favorizovaným celkem hostí držet krok, v první a třetí sadě to bylo pouze do koncovky setů. V té si už svěřenkyně reprezentačního trenéra Zdeňka Pommera ml. vždy věděly rady. Naopak průběh druhého setu vyzněl zcela jasně pro Ostravanky, které tuto část zápasu vyhrály hladce 25:13.

„Myslím si, že jsme měli celý zápas pod kontrolou. Ve třetím setu jsme vedli o čtyři body, ale takovým nedůrazem jsme dovolili domácím srovnat krok na 16:16. Pak jsme se dokázali zlepšit a získat první letošní tři body. Tentokráte to byl z naší strany lepší výkon, už jsme tolik nekazili na servisu. Jedeme dál," usmíval se po zápase ostravský trenér Pommer.

„Bylo jasné, že v derby bude Ostrava favoritem, což se také potvrdilo. Myslím si, že diváci viděli zajímavé utkání, my zkrátka uhráli to, co nám soupeř dovolil. Kromě druhého setu jsme s Ostravou drželi krok, koncovky ale pokaždé lépe vyšly našim soupeřkám," dodal frýdecko-místecký trenér Leopold Tůma.

TJ SOKOL FRÝDEK-MÍSTEK NIBE – TJ OSTRAVA 0:3 (-21, -13, -20)
Rozhodčí: Kmoníček, Peloušek. Doba hry: 75 minut.
Frýdek-Místek: Jurčíkova 7, Štrbová 11, Uhrová 2, Holišová 8, Mitrega 7, Pavelková 8. Libero: Radivojevičová. Střídala: Kavková. Trenér: Leopold Tůma
Ostrava: Zemanová 9, Valková 3, P. Kojdová 8, Nachmilerová 11, Zedníková 12, Toufarová 12. Libero: Červenková. Střídala: Kvapilová 1. Trenér: Zdeněk Pommer ml.