Frýdečtí do utkání vtrhli s vervou a brzy se ujali vedení. Jenže následně se nevyvarovali mnoha technických chyb, často stříleli z nepřipravených pozic a chvílemi také vázla souhra. „V prvním poločase jsme si příliš nevěděli s jejich gólmanem, zbytečně jsme ztráceli míče, které jsme soupeři dávali přímo do ruky," upozornil trenér SKP Aleš Chrastina.

„Protihráči pak chodili do rychlých brejků. Proto byl stav takový, jaký byl. Sice jsme ze začátku vedli 8:2, ale pak i prohrávali. Nakonec jsme první půli těsně vyhráli, ale celkově byl náš výkon špatný," pokračoval lodivod Frýdku-Místku.

Po změně stran se jeho svěřenci přeci jen zlepšili. „Otázkou je, na kolik se na výsledku podepsala výměna brankáře v brance Litovle. Každopádně jsme zlepšili obranu, dostávali jsme se do rychlého přechodu do útoku," popsal Chrastina s tím, že výkon z druhého poločasu by hráčům mohl zvednout sebevědomí. „Ten z prvního byl tak na to, aby nás srazil."

Podle Chrastiny je otázkou, jestli je lepší před prvním soutěžním zápasem prohrát a o to více nabuzený pak do něj jít nebo mít zvednuté sebevědomí po vyhrané generálce. „To je otázka spíše pro hráče. Já jsem však zastánce toho, že výhra hráčům musí zvednout sebevědomí," míní.

Frýdek-Místek na úvod nového extraligového ročníku přivítá na domácí palubovce výběr jičínského Ronalu. „Je to pro nás nepříjemný soupeř. Většinou hraje na málo útoků, hodně brání. O to více se budeme muset soustředit na to, abychom neztráceli balóny a aby naše střelba byla účinná," nastínil Chrastina.

Utkání prvního kola extraligy mezi Pepino SKP Frýdek-Místek a HBC Ronal Jičín je na programu v neděli 4. září, kdy duel v místecké hale u 6. ZŠ začne tradičně v 17 hodin. (js)