Průběžný leader tour Sven Maurits se s Pákistáncem Spaldingem a Čechem Kořínkem dělí o čtvrté místo.

„Dnešek příliš hodnotit nemůžu, jelikož jsem odehrál pouhé dvě rány. Green sice před našim flightem vyválcovali, ale hratelný po tom vytrvalém dešti nebyl. Z toho, že to dopadlo zrovna takto, radost nemám, ale samozřejmě jsem s výsledkem spokojen. Mou celkovou ambicí je Czech PGA Tour zkusit vyhrát. O tom, že jsem uspěl v prvním dnu, rozhodl fakt, že jsem se vyhnul chybám a trefoval greeny," svěřil se krátce po předčasném ukončení turnaje Martin Příhoda.

Na golfový turnaj Moravia Cup 2014 v Ostravici se sjeli špičkoví golfisté z různých zemí světa. Akce byla součástí osmidílné série Czech PGA Tour. Závěr turnaje v pondělí poznamenalo deštivé počasí.Pořadatelé se s nepřízní počasí rvali, leč příroda tentokráte zvítězila.

„Jamka číslo jedna se stala nehratelnou a bez ní se kolo nedalo dohrát. Pořadatelé vykonali fantastickou práci, aby se na hřišti dalo hrát. Dokonce si zapůjčili speciální techniku z nedaleké Čeladné, ale ani to nepomohlo. Příroda byla dnes prostě proti," sdělil šéf rozhodčích Josef Slezák.

Prvních deset hráčů automaticky postoupilo na turnaj v jamkovce, který je na pořadu od čtvrtku 17. července na hřišti v Mladé Boleslavi.

Martin Příhoda