V uplynulém týdnu se v Ostravě konal krajský přebor dorostu. Na startu se sešli sportovci z dvaceti moravskoslezských klubů. Mládež ve věku od patnácti do osmnácti let zde svedla náročné souboje o titul přeborníků.

Judisté z Frýdku-Místku, Dobré a Raškovic tradičně patří k nejlepším v kraji, což potvrdili i tentokrát. Svěřenci hlavní trenérky Pröllové vybojovali ve svých váhových kategoriích celkem tři tituly, jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile. Rozhodli tak o výrazném úspěchu mateřského klubu, který se stal nejúspěšnějším kolektivem před Baníkem Ostrava a TJ Třinec. V individuální soutěži získala titul přebornice kraje ještě starší žákyně Karolína Kubíčková, když ve finále odsunula na druhou příčku svoji oddílovou kolegyni Nikolu Šimkovou.

Obě frýdecko-místecké judistky porazily úřadující mistryni republiky Škrobánkovou z Opavy. V chlapeckých kategoriích dosáhli na titul Ondřej Chlopčík a Daniel Šimek. Bronzové medaile si po kvalitním výkonu odvezli Matěj Silvestr a Natálie Filipcová, oba z Raškovic.

„Úspěch na krajském přeboru dorostu je výsledkem kvalitní práce trenérů mládeže, kteří v současnosti připravují dvě stovky dětí na třech tréninkových základnách. Dokážeme porážet velmi kvalitní soupeře. Je příjemné, když se nám Baníkovci z Ostravy dívají na záda," pochvaluje si hlavní trenérka klubu z Frýdku-Místku Pavla Pröllová.