„Neskutečně si cením závěru, kdy jsme prohrávaly 9:14 a otočily jsme to v naše vítězství, což strašně posílí tým,“ vrátila se trenérka Frýdku-Místku Alexandra Dedková ke zkrácenému tie-breaku, v němž Sokolky odvrátily od nepříznivého stavu 8:14 postupně sedm domácích mečbolů a k zakončení utkání pak samy využily druhou šanci.

„Vypadalo to, že nás Liberec porazí, ale tým to nevzdal a za to mu chci poděkovat,“ radovala se z vítězství blokařka a kapitánka Frýdku-Místku Veronika Strušková. „Ukázaly jsme, že když hrajeme jako tým, tak to jde,“ dodala bývalá reprezentantka.

Utkání 6. kola volejbalové extraligy žen: TJ Ostrava - VK UP Olomouc 3:0, 29. října 2022 v Ostravě.
OBRAZEM: Ostrava byla agresivní v útoku i obraně, s Olomoucí neztratila ani set

„Frýdek-Místek ukázal obrovskou bojovnost a vůli po vítězství, hrál odvážně,“ ocenil výkon hostů Libor Gálík, kouč Dukly.

„Celý zápas už se nesl v takové souhře, což je znamení, že jsme si konečně sedly a věděly, co máme dělat. Byla tam hluchá místa, která nás můžou mrzet, ale za mě dneska skvělý výkon,“ potěšil Alexandru Dedkovou celkový obraz hry Sokolek.

Českým želízkem v ohni bude na světovém šampionátu v Ostravě Viktorie Prokopová z Fitness Center Báry a Hanky Šulcové, která zářila na mistrovství republiky začátkem října v Brně.
Ostravu ovládne aerobik: Elita z jedenácti zemí se utká o tituly mistrů světa

Extraliga volejbalistek - 6. kolo:

Dukla Liberec - Sokol Frýdek-Místek 2:3 (-22, 22, 16, -24, -17)

Rozhodčí: Dušek a Poláček, čas: 124 min., diváci: 174.

Liberec: Nečasová 3, Deisl, Frankevych 14, Blažková 9, P. Kojdová 5, Šulcová 4, libero Kolářová - Šotkovská 13, Lyklema 5, Kohoutová 12, Kvapilová 19. Trenér: Libor Gálík.

Frýdek-Místek: Silva de Mello 12, Shumeiko 11, Livingston 11, Strušková 15, Šmídová 8, Petrová 12, libero Teperová - Dvořáčková 1, Smýkalová. Trenérka: Alexandra Dedková.