„Jsem ráda za vítězství 3:0. Řekly jsme, že musíme tlačit soupeře celý zápas, a to se nám podařilo,“ radovala se Andrea Štrbová, smečařka a kapitánka Ostravy, ze zisku tří bodů a ukončení černé série čtyř proher v řadě za sebou.

„Dneska jsme hrály jen první set, od druhého to s námi šlo z kopce. Následovaly chyby v útoku, pak i na přihrávce. Dnešní výkon mě moc mrzí, protože jsme na Ostravu určitě měly,“ mrzel smečařku a kapitánku Sokolek Michaelu Hadáčkovou nejvíc závěr úvodního dějství. Ostrava v něm za stavu 23:23 uspěla až na druhý pokus po útoku univerzálky Kotlabové.

Zápas 15. kola extraligy volejbalistů VK Ostrava - Jihostroj České Budějovice 0:3.
Série skončila. Ostravské volejbalisty porazil covid a po něm i Jihostroj

„První set jsme se pomalu rozjížděli, pak už jsme předváděli naši agresivní hru především na servise a v bodovkách,“ připomenul ostravský kouč Zdeněk Pommer, že silnou zbraní jeho týmu bylo opět podání. Na esa porazil domácí tým 11:2!

„Opět jsme dokázaly, že umíme hrát a plnit pokyny. Bohužel od druhého setu se projevila naše útočná nemohoucnost a následně jsme neustály tlak na servise. Tyto chyby se upakují neustále,“ zklamaně poznamenala frýdecko-místecká trenérka Alexandra Dedková po šestnácté porážce v sezoně.

Komise rozhodčích okresního svazu Karviná (OFS) uspořádala pro dvacet studentů obchodní akademie, kteří jsou hráči MFK Karviná, v rámci výuky teorie sportu kurz z pravidel fotbalu. Budou z nich noví rozhodčí.
Ze školních lavic na fotbalový trávník. V Karviné umí najít nové rozhodčí

Extraliga volejbalistek - 20. kolo:

Sokol Frýdek-Místek - TJ Ostrava 0:3 (-24, -15, -10)

Rozhodčí: Horký a Vachutka, čas: 70 min., diváci: 100.

Frýdek-Místek: Šnellyová 11, Petrová 4, Hadáčková 10, Kavková, Ulumbelashvili 4, Mitrega-Mamica 4, libero Teperová - Tkáčová, Diatková 1, Radulovic, Navrátilová. Trenérka: Dedková.

Ostrava: Nečiporuka 7, Zemanová 5, Pospíšilová 6, Štrbová 11, Jedličková 5, Kotlabová 11, libero Jančová - Chládková, Bauerová 1. Trenér: Pommer.

Další zápasy: Olymp Praha - Prostějov 2:3 (-20, -19, 21, 22, -8), Šternberk - Olomouc 0:3 (-22, -20, -20), Liberec - KP Brno 0:3 (-22, -18, -19), Šelmy Brno - Přerov se hraje v pondělí 17. ledna.