Při otázce na největší hvězdy šampionátu, který v pátek začíná v Ostravar Aréně, rychlostí blesku vysype tři jména: Giannelli, Sokolov, Urnaut.

O koho jde?

„Giannelli je první nahrávač italského nároďáku. Táhl Trentino už od doby, kdy tam podruhé působil Honza Štokr, a byl jedničkou v týmu. Kromě toho, že výborně pinká, má parametry, které některým nahrávačům schází. Je mu pětadvacet, takže pořád mladý kluk,“ představil Hadrava první z volejbalových hvězd v Ostravar Aréně.

Český reprezentační tým na tréninku v Ostravar Aréně před pátečním zápasem proti Slovinsku.
Volejbalová Evropa je v Ostravě. Podívejte se, jak trénoval český tým

„Sokolov je velká opora bulharského nároďáku a mašina na body, výborný hráč v útoku i na bloku. Není úplný ranař, hraje z výšky dlouhé razantní údery s precizností, které mají svou logiku. Dlouhodobě dokazuje, že patří mezi nejlepší univerzály světa. I on byl dlouhou dobu v Trentinu, začal jako blokař, pak se předělal na univerzála. Teď hrál v Rusku, kde pomohl týmu Moskvy k titulu, na který čekal několik desetiletí,“ prozradil Hadrava.

Ve Volejbalovém klubu Ostrava strávil Jan Václavík jako libero a trenér celkem čtrnáct sezon. Teď povede švýcarský Biogas Volley Näfels.
Volejbalové sezony Jana Václavíka v Ostravě obrazem. Nejsilnější zážitek? Titul

„Urnaut je proti druhému smečaři Slovinců menšího vzrůstu, ale je to hodně šikovný a komplexní hráč, má výbornou přihrávku i mezihru. Dlouhodobě působí v Itálii, stejně jako větší část slovinského nároďáku. Myslím, že má i nějakou placku z mládežnického šampionátu v beachi. Všestranný hráč, který bude klíčový k ubránění. Tou šikovností je top na světě mezi smečaři,“ upozornil Hadrava na největší oporu pátečního soupeře českých volejbalistů na ME v Ostravě.