Volejbalová druhá nejvyšší soutěž pokračovala o uplynulém víkendu zápasy 3. a 4. hracího kola. Hráči BV Beskydy znovu zavítali na palubovky svých soupeřů.

NÁ ÚVOD VÍTĚZSTVÍ
Premiérovým zápasem letošní prvoligové sezony byl pro volejbalisty frýdecko-místeckých Beskyd duel na jihu Čech. „První utkání bylo z naší strany velmi opatrné a hrané až příliš na jistotu na servisu, což se projevilo především v obraně, kde jsme nebyli schopni dva sety ubránit soupeřovy útočníky. Až následným zvýšením tlaku na servisu a větší agresivitou na bloku, jsme začali konečně bránit,“ připomněl si úvodní střetnutí trenér Black Volley Přemysl Kubala. „V této činnosti zahrál velmi dobře Pavel Srkal. Po nevýrazném začátku se začal prosazovat i náš hlavní útočník Jakub Vašut, který začal uhrávat i těžké bodové míče a soupeře jsme tak dotáhli do pátého setu, kde jsme už projevili větší zkušenosti a pevnější nervy. Velmi solidně se uvedl také nový hráč na postu libera Petr Dohnal, který má za sebou angažmá v polské Plus lize a české Extralize,“ chválil Kubala, který ale kompletní kádr do Českých Budějovic nepřivezl. „Do zápasu jsem kvůli zdravotním komplikacím nenastoupil, chyběl mi i smečař Jakub Bohačík. Svou prvoligovou premiéru si tak odbyli naši odchovanci Honza Pospíšil a Tomáš Trojčínský, kteří předvedli bojovný a velmi sympatický výkon,“ potěšilo Přemysla Kubalu, kterému na postu kouče sekunduje ještě Ivo Samiec. Z volejbalového utkání první ligy Nymburk - Beskydy (0:3)Zdroj: Deník/Vladimír Malinovský

DALŠÍ BODY S BÉČKEM ČZU
Souboj s mladým, ale velmi houževnatým týmem z Prahy probíhal jako na houpačce. „Domácí šli do maximálního risku na servisu a často nás dostali pod obrovský tlak, který jsme řešili velmi obtížně. Bodovou ztrátu jsme však, zřejmě i díky nevyzrálosti soupeře, téměř vždy byli schopni dotáhnout a připsali si důležité vítězství 3:1,“ řekl k zápasu Kubala. Toho i v Praze potěšil výkon jeho mladých svěřenců. „Zápas proti svým vrstevníkům zvládl na jedničku Honza Pospíšil, který byl jistota na přihrávce a i v útoku zahrál velmi spolehlivě a patřil jednoznačně mezi nejlepší hráče našeho týmu,“ mne si ruce frýdecko-místecký trenér. I on si je však vědom, že sezona je teprve na svém začátku a dojít za svým cílem bude i letos hodně těžké. „První dvě utkání ukázala, že stejně tak jako loni, bude i letos první liga nesmírně vyrovnaná, a že máme před sebou spoustu práce, abychom vyladili formu na play-off ještě o trochu líp, než tomu bylo v loňské sezoně,“ zdůraznil Kubala.

V PRAZE TO BYL BOJ
Do třetího ligového zápasu se v dresu Beskyd poprvé představila nová posila na postu smečaře Jakub Bohačík, který by měl výrazně zvýšit útočný potenciál frýdecko-místeckého celku. Domácí do utkání proti zkušenějším hostům vstoupili bez respektu a především díky velmi účinné obraně v poli dokázali být Frýdku více než vyrovnaným soupeřem. „Na konci druhého setu si Kuba Bohačík udělal výron v kotníku, takže musel ze zápasu odstoupit. Vedle juniora Trojčínského tak nastoupil další mladíček Honza Pospíšil, který však svým spolehlivým výkonem Kubu plně nahradil. Napínavé utkání dospělo až do pátého setu, který už si náš tým pohlídal a udržel tak ligovou neporazitelnost,“ těšila třetí výhra v řadě hrajícího trenéra Beskyd Přemysla Kubalu.

PRVNÍ SNADNÁ VÝHRA
Až ve čtvrtém utkání na palubovce nymburského týmu se poprvé v letošní sezoně představil v dresu Black Vollley Beskydy trenér Přemysl Kubala, který v poli nahradil absentujícího Tomáše Tojčínského. „Nymburk jsme přehrávali v podstatě ve všech herních činnostech a především v mezihře náš tým dominoval a drtivými útoky nedal soupeři šanci,“ těšilo Kubalu.

Do loňské formy se postupně dostává útočné duo Plichta-Vašut, přihrávku a obranu v poli skvěle diriguje zkušené libero Petr Dohnal, který je letošní nejvýraznější posilou frýdecko-místeckého družstva. „Velmi spolehlivě opět zahrál náš odchovanec Jan Pospíšil, který se postupně zabydluje v naší základní sestavě," pochválil mladou naději BV Beskydy trenér mužstva.

Dosavadní výsledky Black Volley Beskydy: EGE České Budějovice B – Beskydy 2:3 (22, 15, -19, -25, -16), VolleyTeam ČZU Praha B – Beskydy 1:3 (-24, -22, 20, -22), TJ ČZU Praha – Beskydy 2:3 (-25, 25, 19, -21, -10), Volleyball Nymburk – Beskydy 0:3 (-11, -18, -15).

Další dvojzápas čeká na frýdecko-místecké volejbalisty v pátek a sobotu 13. – 14. října, kdy na domácí palubovce hostí nejprve MFF Praha, o den později pak tým Turnova.