„Hosté vyhráli naprosto zaslouženě, z naší strany to byl doslova katastrofální výkon," uznala po utkání frýdecko-místecká kapitánka Katarína Dudová.

Přítomní diváci viděli v úvodní sadě vyrovnaný volejbal pouze do stavu 13:13. Poté se šternberským hráčkám podařilo odskočit a rázem se začalo zadělávat na překvapení kola. Druhá sada totiž byla v jasné režii hostujícího celku, až ve třetím setu domácí hráčky zabraly. Podařilo se jim srovnat stav na 22:22, ale ani v této koncovce nakonec svěřenkyně trenérky Alexandry Dedkové nebyly úspěšnější. „Nerad chválím, ale holky splnily taktické pokyny do puntíku. Přesto, že jsme odešli v prvních dvou zápasech poraženi, tak jsme šli do dnešního utkání s vírou ve vítězství. Překvapil mě ale tak hladký průběh," řekl po utkání hostující trenér Martin Hroch.

Frýdecké volejbalistky tak v domácím zápase neuspěly a náladu si budou chtít určitě spravit v předehrávce 5. kola, které je na pořadu ve čtvrtek 30. října na palubovce posledního SG Brno. Zápas začíná na jihu Moravy v 18 hodin.

SOKOL FRÝDEK-MÍSTEK – SOKOL ŠTERNBERK 0:3 (-21, –18, –23)

Rozhodčí: Kubinec, Dziacký. Diváci: 250. Doba hry: 77 minut.

Frýdek-Místek: Turbak, Kavková, Michalíková, Yordanska, Kubová, Štrbová. Libero: Kędzia. Střídaly: V. Závodná, Dudová, I. Vašinová. Trenérka: Alexandra Dedková.

Další utkání 4. kola: KP Brno – SG Brno 3:0 (22, 18, 14), VK Agel Prostějov – VK Precheza Přerov 3:0 (20, 13, 7), SK UP Olomouc – TJ Ostrava 3:1 (17, –15, 23, 19), Olymp Praha má volno.