Třinácté extraligové kolo rozhodně domácím volejbalistkám štěstí nepřineslo. Vysokoškolačky dokázaly Frýdku vrátit porážku z prvního vzájemného měření sil. Úvodní dva sety byly tvrdou přetahovanou o každou výměnu a rozhodovalo se až v koncovkách.

V tom prvním vedly Hanačky už 19:16, ale vzápětí musely hostující hráčky stahovat dvoubodový náskok domácích. Sokolky nakonec o slibné vedení přišly a úvodní set prohrály 24:26. Ve druhé části střetnutí domácí volejbalistky zabojovaly a po výhře 25:22 bylo srovnáno. Třetí sada ovšem vyšla daleko lépe Hanačkám, které si následně pohlídaly i čtvrtý set.

„Po prvním nervózním a dramatickém setu jsme v tom druhém předvedli méně kvalitní servis a hlavně jsme jich sedm zkazili. I proto se nám postupně přestala dařit hra a došlo k vyrovnání. Rozhodla čtvrtá sada, v níž jsme soupeři utekli. Postupně se zvedáme, věřím, že to může být ale ještě lepší," hodnotil duel olomoucký kouč Jiří Teplý.

Domácí trenérku Alexandru Dedkovou tak mohl potěšit pouze fakt, že se na palubovku pomalu po zranění vrací reprezentantka Martina Jakubšová. „Holky dnes předvedly opravdu špatný výkon. Nezasloužili jsme si vyhrát," čertila se po zápase domácí trenérka.

Ve 14. kole, které je v letošním roce předposledním, zajíždí frýdecko-místecké volejbalistky na palubovku pražské Slávie. Utkání v pražské metropoli začíná v 18.30 hodin.

SOKOL FRÝDEK-MÍSTEK – UP OLOMOUC 1:3 (-24, 22, -18, -22)

Rozhodčí: Antušák - Pecháček. Diváci: 250. Doba hry: 104 minut.

Frýdek-Místek: Mukařovská, Pavelková, Holišová, Závodná, Dudová, P. Kojdová. Libero: Spáčilová. Střídaly: Jurčíková, Jakubšová. Trenérka: Alexandra Dedková.

Další výsledky 13. kola:

Sokol Šternberk – Slavia Praha 3:1 (14, -16, 13, 19)

SG Brno – TJ Ostrava 0:3 (-8, -19, -17)

Olymp Praha – KP Brno 3:0 (17, 9, 22)

Agel Prostějov – VK Přerov 3:1 (16, 15, -20, 19)