Osmnáctiletá výškařka skočila své nové maximum během druhého kola extraligy, které proběhlo o víkendu v Kladně. „Vůbec jsem to nečekala,“ usmála se spokojená Sajdoková po závodě. „Měla jsem hodně volna. Byla jsem unavená, ale dobře jsem si odpočinula, přišla forma a zapadlo to do sebe,“ dodala.

Třinecká atletka svým výkonem 191 centimetrů vytvořila nejen svůj osobní rekord, ale také nejlepší letošní juniorský výkon na světě. „Já to beru s nadhledem, protože hodně holek letos ještě neskákalo. Ale i kdyby skákaly, tak si myslím, že bych byla v tabulkách vysoko,“ uvedla.

Matěj Stránský na startu letní přípravy.
Matěj Stránský: Tatranská kláda, to bylo takové zpestření

Bára Sajdoková se pokusila přeskočit i 195 centimetrů, tuto výšku ale už nepřekonala. „Nebála jsem se toho. Ale po tom osobáku se mi ulevilo a výš už mě to nepustilo,“ uvedla vycházející hvězda třinecké atletiky, která porazila druhou Michaelu Hrubou o čtyři centimetry.

Už v srpnu proběhne domácí mistrovství republiky, na kterém Sajdoková bude útočit na nejvyšší mety. Posune znovu i své maximum? „Pokusím se,“ slibuje svým příznivcům.

Oceláři byli poprvé na ledě.
Oceláři vyjeli na led, Wolski chyběl, Jaroměřský ne
Radim Wozniak (vlevo) se rozloučil s kariérou.
Radim Wozniak se rozloučil s kariérou. Do Frýdlantu dorazili Daněk, Lička i Čech