Oběma zápasům vévodila především jejich obrana, když soupeře pouštěla do zakončení opravdu sporadicky. Hráčky zaslouží pochvalu za svůj přístup k celému dvojutkání, bojovnost a projeveného týmového ducha. Na hřišti to bylo znát a celou řadu pohledných akcí bylo opravdu radost sledovat, svoje šance úspěšně proměňovaly především Alena Bačová a Gabriela Zuzaňáková, ostatní děvčata ale nezůstala pozadu. „Hráčky, jako tým, splnily stanovené cíle. Všem gratuluji k předvedenému výkonu, dvěma zaslouženým vítězstvím a přeji jim spousty energie do dalších tréninků. Pevně věřím, že se výkony děvčat budou dále zlepšovat," vyjádřil svoji spokojenost trenér Petr Aleksa.

BK Frýdek-Místek - BK Havířov 77:4 a 64:15

(body FM celkem: Bačová 30, Zuzaňáková 22, Krmaschková 17, Maříková 16, Galušková 12, Baierová 10, Poledníková 8, Bašová 8, Radová 4, Rečková 4, Kračmerová 4, Kaňoková 2, Grosová 2).

Špatný výkon kadetek

Tým frýdecko-místeckých kadetek se představil na jihu Moravy, odkud se nakonec vrátil s dvěma porážkami. Zvláště vysoká prohra v Brně je mrzutá i díky nedobrému výkonu, které v tomto utkání podalo.

K utkání do Brna se frýdecké hráčky vydaly o něco dříve, aby mohly shlédnout extraligové střetnutí žen IMOS Brno - Slavia Praha a měly tak možnost na vlastní oči vidět, jak vypadá hra špičkového týmu z Brna, a tyto poznatky převést do hry svého týmu. Asi se nedívaly dost dobře, protože se pak prezentovaly velice špatnou hrou proti domácímu týmu. Zaznamenat v utkání jen dvaadvacet bodů je na pováženou.

O den později šly kadetky Frýdku-Místku na kyjovskou palubovku s jasným cílem, že se nesmí výkon z Brna opakovat. Avšak hned na začátku utkání opět vyprodukovala spoustu chyb, neproměňovala své střelecké pokusy a dovolila soupeři vytvořit si čtrnáctibodový náskok. V dalších fázích utkání se jim podařilo snížit náskok Kyjovských na čtyři body, ale to bylo z jejich strany málo na to, aby soupeře nějak překvapila. Výkon Michaely Čapaté, která zaznamenala 21 bodů, byl světlou výjimkou tohoto utkání. Ostatní hráčky z týmu se k ní nepřipojily.

SŠMH Brno B - BK Frýdek-Místek 62:22

(body FM: Čapatá 8, Ručková 6, Milotová 4, Kasanová 2, Hyplová 2).
TJ Jiskra Kyjov - BK Frýdek-Místek 62:50 (body FM: Čapatá 21, Kučná 9, Hyplová 8, Kasanová 5, Ručková 4, Milotová 2, Cedivodová 1).
Další výsledky - Oblastní přebor 1. tř. mužů: BK Frýdek-Místek - TJ MEZ Frenštát p. R. 52:73 (body FM: Brys 17, Olka 9, Hájek a Aleksa po 7, Pachlopník 6, Mojžíšek 4, Nogol 2). Oblastní přebor U13: SK Bruntál - BK Frýdek-Místek 70:35 a 55:33.

(kot)