Extrémní závod in-line bruslařů – 24 hodin kolem Olešné, se nakonec pojede až v sobotu 23. června. Závod štafety dvojic, který je vypsán jako Mistrovství ČR v extrémním maratonu in-line dvojic, a nově i čtyřčlenných týmů, startuje ve 12 hodin.

Cílem závodníků bude dosáhnout co největšího počtu okruhů ve stanoveném limitu 24 hodin, přičemž jeden z týmu bude vždy na dráze a další budou odpočívat v depu. Závod pořádá známý horolezec Libor Uher ve spolupráci se statutárním městem Frýdek-Místek.

„Původní termín se nám kryl s jinými sportovními akcemi. Vzhlede ke značnému zájmu in-line sportovních klubů a hobby veřejnosti o tuto akci, jsme provedli několik úprav, co se týče pravidel a termínu závodu. Termín jsme tedy posunuli na 23. června, čímž jsme vyšli vstříc závodníkům, kteří jsou již registrováni v jiných závodech a rádi by se naší akce účastnili. Navíc jsme vypsali ještě kategorii pro čtyřčlenné týmy. Ty se pak mohou registrovat v kategorii Sport i Hobby," řekl Tomáš Janeček z realizačního týmu Libora Uhra.

„Okruh kolem Olešné je dlouhý 4 500 metrů a je specifický technicky rozdílnými úseky. Nabízí stoupání s dlouhým sjezdem, rychlostní novinky, zatáčky všech poloměrů, technický úsek, který prověří bruslařské umění, a v neposlední řadě krásné vyhlídky na panorama Beskyd," řekl Libor Uher, který hodlá tímto způsobem navázat na podobné vytrvalostní akce typu Beskydská sedmička a 24 hodin kolem Lysé hory, které také pořádá.

Zájemci o účast v závodu si mohou veškeré bližší informace stáhnout z oficiální webové stránky www.inline24.cz/inline24/