Atletický oddíl TJ Slezan z Frýdku-Místku měl na mistrovství pouze jedno želízko v ohni, a tím byl junior Vojtěch Zemánek. V nabitém startovním poli si slezanský běžec nevedl vůbec špatně a šestikilometrovou trať zvládl zaběhnout v patnáctém nejlepším čase.

„Vojta začal závod opatrněji, ale rovnoměrným tempem se neustále posouval dopředu. Nakonec z toho bylo solidní patnácté místo,“ pochválil frýdecko-místeckou naději hlavní trenér oddílu TJ Slezan Josef Nejezchleba.

V rámci mistrovství proběhlo v golfovém areálu také finále Běžeckého poháru mládeže, kde o medailová umístění bojovaly týmy jednotlivých krajů České republiky a běžely se ještě smíšené štafety na 4 x 1 km (v každé kategorii vždy dvě děvčata a dva chlapci). 

Ve finále Běžeckého poháru mládeže se nadmíru dařilo výběru Moravskoslezského kraje, který hladce ovládl ve štafetách tři závody.Zdroj: Archiv TJ Slezan FM

„Do našich štafet jsme šli s taktikou, že závod rozběhl kluk, potom svou trať běžely holky a do finiše jsme opět poslali chlapce. Taktika se vyplatila, jelikož jsme dokázali ovládnout všechny tři věkové kategorie,“ řekl Nejezchleba.

V mladším žactvu sice Daliborovi Dvořákovi z Bruntálu nevyšel první úsek dle představ, a tak Anna Václavíková přebírala štafetu až jako sedmá. Václavíková ale skvěle dotáhla vedoucí skupinu, takže předávala v kontaktu jako pátá. Dále se na trať vydala Barbora Bystřičanová, která doběhla třetí a Vojtěch Turek z Třince už nedal svým soupeřům šanci. „Zatímco u mladších to byly nervy, ve starším žactvu se ukázal hned na prvním úseku Vojtěch Pavelek. Ten svůj pomyslný štafetový kolík předával s obrovským náskokem a Anna Čagašová následně náskok ještě navýšila. Třetí v pořadí Sára Navrátilová z Bruntálu předávala Ondřeji Pavelkovi, který opět předvedl skvělý výkon a štafetu Moravskoslezského kraje dotáhl k zisku další zlaté medaile.

Na závěr dne se ještě na start postavily štafety dorostu. Hned od úvodu se od ostatního pole odpoutal Patrik Stankov a Zuzaně Šenkové z Vítkovic předával jako první. Šenková sice předávala Kláře Ningerové ještě první, ovšem Ningerová byla těsně před cílem předstižena. Finišman štafety Thomas Hlavačka převzal kolík s malou ztrátou, takže neměl moc práce náskok soupeře zlikvidovat. „Již v polovině okruhu bylo jasné, že přidáme třetí vítězství,“ usmíval se Nejezchleba. 

Třinec (v červeném) doma remizoval v podzimní derniéře s Varnsdorfem 1:1.
Třinec se loučil remízou. Nedal penaltu