Zlatá tretra je v tomto roce součástí nové World Athletics Continental Tour Gold, která je druhou nejvýznamnější sérií jednodenních mítinků po Diamantové lize. 

Ostravští strážníci mimo jiné kontrolují, zda lidé dodržují nařízení o zakrývání úst a nosu.
Kontroly roušek. Hříšníků jsou desítky, jeden dokonce plival přímo v obchodě

Letos je na programu 59. ročník ostravských závodů. "S ohledem na odložení letních olympijských her v Tokiu a přesouvání řady atletických mítinků by měl být právě podzim vyvrcholením letošní atletické sezony," komentoval Juck nový termín.

Podívejte se na galerii ze Zlaté tretry v loňském roce

Uvedl, že vstupenky zakoupené na květen zůstávají v platnosti a další předprodej pokračuje v síti Ticketstream. 

Česko zvýšilo počet testů na koronavirus.
S koronavirem je v nemocnicích v kraji hospitalizováno 11 lidí, pět v Ostravě

Zatímco Zlatá tretra našla nový termín, z původně desetidílné série "zlatých" mítinků kontinentální Tour už vypadly FBK Games v Hengelu, kde se mělo závodit 1. června. Nizozemští pořadatelé informovali o zrušení akce na webu mítinku.

Zatím není oficiálně znám osud dalších květnových mítinků v Nairobi, Tokiu a Nan-ťingu, které měly v původním kalendáři Zlaté tretře předcházet. V elitní Diamantové lize už byly dříve odloženy první tři mítinky, které se měly uskutečnit 17. dubna v Dauhá a 9. a 16. května v Číně.

Ilustrání foto.
Nová éra! Zlatá tretra Ostrava součástí zlatého seriálu už v květnu
Atletický mítink IAAF World Challenge Zlatá tretra v Ostravě 20. června 2019. Na snímku vítěz Charlie Da´Vall Grice (GER).
Zlatá tretra 2019 přepsala světové tabulky. Mezi Čechy ale vládlo zklamání