Mezinárodní den zdravotních sester (ošetřovatelství) se ve světě slaví již od roku 1965. V současné době jsou nelékařské zdravotnické pozice ještě víc na očích kvůli pandemii koronaviru.

„Doba, kterou právě prožíváme je mimořádná, neobvyklá a velmi náročná. Naše ošetřovatelské týmy jsou na vysoké profesionální úrovni, a díky jejich postoji, obrovskému nasazení se vše zvládá bravurně,“ těší ředitelku Odboru Sociální a ošetřovatelské péče skupiny AGEL Kristinu Krausovou.

Tlačítka nouze pomáhají už více než deset let.
Tlačítko poslední záchrany Senior linky v Ostravě zachránilo stařenku

Skupina AGEL má z celkového počtu 13,5 tisíce zaměstnanců tvořících zdravotnické a ošetřovatelské profese v Česku a na Slovensku více než třetinu. Jednou z priorit vedení společnosti je další zvyšování odbornosti nelékařských pracovníků.

„Našich zaměstnancům si vážíme a kontinuálně investujeme do jejich vzdělání. Umožňujeme vzdělávání formou seminářů, workshopů, sympozií, vzájemně si předáváme informace. Nadstandardní je v této oblasti spolupráce s naší AGEL Střední zdravotnickou školou a Vyšší odbornou školou v Ostravě a v Českém Těšíně,“ potvrzuje Krausová.

Lidé nakupují v obchodním domě Avion Shopping Park Ostrava, 11. května 2020 v Ostravě.
PODÍVEJTE SE: IKEA v Ostravě v pondělí otevřela a spolkla frontu za pár sekund!

Společnost všem svým zaměstnancům v ošetřovatelské péči připravila na 12. květen menší sladké překvapení. „Jsem velice hrdá na všechny ochotné zdravotníky v našich zařízeních. Chtěla bych jim velice poděkovat za to, jak svědomitě přistupují ke své práci i v současném náročném období,“ říká Miroslava Sumková, členka představenstva společnosti AGEL.

Mezinárodní den sester je připomínkou dne narození Florence Nightingale (12.5.1820), která sama obětavě pracovala jako ošetřovatelka a také významnou měrou přispěla k rozvoji ošetřovatelství jako komplexně pojímané disciplíny. Výkonná rada Světové zdravotnické organizace (WHO) na svém 144. zasedání označila dokonce rok 2020 „Rokem sester a porodních asistentek“ na počest 200. výročí narození Florence Nightingale.

 Vizualizace koncertní haly v Ostravě.
Ostrava na rozcestí: má se stavět koncertní síň za 1,5 miliardy?