„Tyto lety Českých aerolinií do Ostravy plně nahradí lety společnosti Job Air – Central Connect Airlines, která tento týden nečekaně přerušila svůj provoz. Kapacita sedaček na lince Praha – Ostrava tak zůstane zachována v původní úrovni," informovala Hana Hejsková, mluvčí Českých aerolinií.

První lety v časech, ve kterých dříve létal do Prahy Job Air, vypraví do Ostravy České aerolinie už tento týden. Naplno začnou fungovat od pondělí 25. června, v provozu budou až do konce letní sezóny.

OK 020/021 bude létat z Prahy denně kromě soboty, z Ostravy pak každý den mimo neděle. Odlety z Prahy i z Ostravy budou ve stejných časech, ve kterých odlétaly stroje Job Airu, to znamená ve 21.30 hodin z Prahy s příletem do Ostravy ve 22.30 hodin. Z Ostravy budou letadla Českých aerolinií startovat druhý den ráno v 5.20 hodin s příletem do Prahy v 6.20 hodin.

Díky tomu zůstane podle mluvčí zachováno napojení Ostravy na dopravní síť Českých aerolinií a dalších linek partnerů operovaných z pražského letiště. Nová lety budou zajišťovány turbovrtulovými letadly ATR42. „Ve špičkách budou České aerolinie připraveny na jednotlivé lety nasadit také proudové letadla s větší kapacitou," dodala Hana Hejsková.

Lety už jsou zařazeny v rezervačním systému a je možné si na ně rezervovat letenky. Všichni cestující s OK letenkou, kteří měli původně letět linkou Job Airu do Ostravy, budou překnihovány na nové lety Českých aerolinií.