Jak vůbec nápad vznikl? Novomanželé ke svatebnímu oznámení přidali zprávu s prosbou, aby gratulanti místo květin darovali dětskou knihu. Gratulantů se sešlo mnoho…

„Nesmírně si vážíme vstřícného gesta mladého páru, který se rozhodl vykouzlit úsměv na dětské tváři a pomoci tak malým pacientům. Každá kniha ke všemu obsahuje i osobní věnování novomanželů,“ popsala situaci tisková mluvčí třinecké nemocnice Irena Sikorová Nožková.

Prostory nového Beskydského centra duševního zdraví
Ve Frýdku-Místku začalo fungovat Beskydské centrum duševního zdraví

Společně s mladým párem přišla na dětské oddělení Nemocnice Třinec předat knihy i manažerka kulturních projektů Celé Česko čte dětem Monika Škanderová, která přinesla do každé knížky krásnou záložku, osvětové brožury pro rodiče “Proč číst dětem?” a hromádku plakátů s pohádkovými motivy.

„Projekt realizujeme téměř deset let prostřednictvím firem, školských zařízení i jednotlivců. Myšlenka nahradit na svatbě květiny knížkou je inovativní a inspirativní. S takovou jsme se ještě během celé té doby nesetkali,“ doplnila Škanderová.

Sympatickým manželům poděkovali za jejich neotřelý nápad primář dětského oddělení Štěpán Rucki a vrchní sestra Karmen Cieslarová.

Fakultní nemocnice Ostrava nyní nabízí nově „3FIT“ dietu.
Kuchyně ve Fakultní nemocnici Ostrava nově nabízí FIT dietu