„V zásilce od ministerstva vnitra bylo téměř 316 000 roušek, 3450 ochranných obleků, 5760 respirátorů třídy N95, 42 000 respirátorů KN95, 20 000 rukavic a 2300 ochranných brýlí,“ uvedla mluvčí Moravskoslezského kraje Miroslava Chlebounová.

Roušky ušité editorkou Deníku Šárkou Mrvovou.
ROUŠKOMÁNIE v kraji: Vyrábíte doma roušky? Podělte se s námi o jejich fotky

On-line reportáž ke koronaviru najdete ZDE

Kraj ještě očekává zásilku 35 000 kusů roušek. Hejtman Ivo Vondrák navíc potvrdil, že do regionu má přijít i 10 000 rychlotestů, které se budou využívat u lidí s končící karanténou. Kraj che, aby rychlotesty prováděli praktičtí lékaři. Přesný postup ale ještě bude řešit krizový štáb.

Tieto Towers v Ostravě.
PODÍVEJTE SE: Kancelářské bloky v Ostravě nyní působí jako budovy duchů!

Pozitivní zprávou rovněž je, že na letiště v Mošnově v sobotu odpoledne úspěšně přistálo druhé letadlo se zdravotnickým materiálem z Číny.

Do České republiky přivezlo 25 tun ochranných prostředků, mezi nimiž jsou roušky, respirátory či ochranné obleky. Agentuře ČTK to potvrdil Petr Mikel z logistické společnosti EGT Express, která dodávky logisticky zajišťuje s ministerstvem zdravotnictví.

Vestibul Interier v centru Ostravy se v těchto dnech změnil na jednu velkou šicí dílnu.
PODÍVEJTE SE: V Ostravě zavřeli prodejnu. Zdarma šijí tisíce roušek potřebným

Letadlo se zdravotnickým materiálem z Číny přiletí do Mošnova také v neděli, další pak budou následovat příští týden. První letadlo v Mošnově přistálo ve středu. Dopravilo například roušky a obleky a přepravilo 24 tun materiálu.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník