Plné parkoviště, u vchodu slavobrána z nafukovacích balónků v červené a bílé barvě. V prodejně pak několik promoakcí na uzeniny, nápoje nebo kávu. A samozřejmě nával zákazníků. Tak to vypadá vždy, když se otvírá nový supermarket, v tomto případě řetězce Auchan, který lidé najdou v nákupním centru ve východní části polského Těšína.

V Polsku je francouzský maloobchodní řetězec Auchan známý svými hypermarkety, které jsou pro zákazníky přitažlivé obrovským výběrem zboží a hlavně nízkými cenami. Obvykle u něj bývá i čerpací stanice, u které se dá výhodně natankovat. Zmíněné obchody si oblíbili také Češi, kteří mají z Moravskoslezského kraje nejblíže do Żor, Rybniku, Raciborze či Bielska-Białe.

Jaká jsou nejčastější jména letošních miminek?
Jakub, Viktorie, Eliška a Matyáš - nejoblíbenější jména loňských dětí

Možnost nakoupit si hned první den nenechala ujít řada Čechů. Například Gwuzdkovi přijeli z Třince. „Na facebooku jsme si všimli fotografie, na níž je bilboard s informací, že dnes otvírají, a tak jsme si řekli, že se zajedeme podívat. Řetězec Auchan máme rád a je fajn, že bude mít menší prodejnu i blíž k české hranici. Výběr sice není tak velký jako v hypermarketu, ale ceny jsou poměrně dobré. Ale hlavně velký výběr uzenin, sýrů a mají i ryby. Uzené i chlazené,“ řekla Irena Gwuzdková.

Ilustrační foto
V Českém Těšíně zemřel muž po pádu z mostu

Před polednem byl problém před prodejnou zaparkovat, a uvnitř bylo živo. Jak Deníku řekl jeden z pracovník prodejny, během prvních dvou hodin navštívilo prodejnu hodně Čechů. „Pochvalovali si především ceny. Říkali, že něco tady máme až o čtyřicet procent levněji než u vás,“ řekl pracovník supermarketu.