„Chceme se dostat více do povědomí lidí a představit jim novou nabídku. Snažíme se všechno dělat sami jako například housky. U lidí by mohl zabodovat náš burger,“ myslí si provozní Tankovny Petr Vrbka.
Týden plný chutí představí milovníkům dobrého jídla třináct vícechodových zahraničních, ale i domácích menu. Českou kuchyni nabídne například restaurace Kozlovna Na Špici. Její kuchaři si pro návštěvníky připravili domácí paštiku, poctivý hovězí vývar, svíčkovou s karlovarským knedlíkem a nebude chybět ani jablečný závin se šlehačkou a zmrzlinou.
Na italskou kuchyni vsadila restaurace La Rosa. V jejich menu lze ochutnat parmskou šunku s tradičním chlebem focaccia, toskánskou cibulačku nebo ravioli plněné hovězím masem s rajčatovou omáčkou.
„Frýdecko-Místečtí kuchaři mají spoustu kreativity a nápadů, a doufám, že všem bude chutnat, a že tímto nultým ročníkem odstartujeme novou tradiční akci ve městě, která bude předzvěstí největšího svátku jídla a pití v Moravskoslezském kraji – gastrofestivalu Frýdek≈Místek plný chutí,“ doplnila Monika Konvičná, ředitelka Turistického informačního centra Frýdek≈Místek. Letošní ročník gastrofestivalu byl přesunut na příští rok.
K TÉMATU
Týden plný chutí se uskuteční ve dnech 7.-16. srpna. O nejchutnějším menu rozhodnou návštěvníci v zapojených restauracích. K ochutnání bude slezská, česká, beskydská, italská, francouzská nebo i středomořská kuchyně. V rámci ochutnávek jednotlivých menu budou mít návštěvníci možnost hodnotit chuť a vzhled menu, a také přístup personálu. Z jejich hodnocení pak vzejde vítěz celého gastrotýdne, který obdrží titul Nejchutnější menu 2020.
Zapojené restaurace a jejich nabídky pro akci: La Baracca - Chuť Itálie, Plackárna U Lichny - Bramborobraní, Restaurace Carbon - Poklady slezské kuchyně v Carbonu, Café & Restaurant Olešná - Na vlnách Kalábrie, Tankovna - BBQ týden, Pivovárek Morava - Letní pivovarské menu, Kavárna Dvorek - Středomořská kuchyně, La Rosa - Italský týden, Restaurace Riviera - Francouzská riviéra, Kozlovna Na Špici - Poctivá česká kuchyně, Restaurace Medník - Kuchyně našich babiček, Hotel & Caffe Silesia - Léto s vůni Beskyd, Grill Station střelnice - Slezská kuchyně.
Veškeré informace o akci najdou zájemci na webu fmplnychuti.cz.
Andrea Jalůvková, Tereza Liczmanová