Restaurační místnost se nachází v budově z počátku 19. století a jsou zde zachovány původní stropy. U vchodu návštěvníky vítá prosklená skříň, takzvaný skleník, ve které jsou vystaveny nabízené suvenýry. Interiér je laděn stylově. Jsou zde i kamna, avšak u světel poněkud nevhodně působí kryty z ratanu. Jinak vcelku příznivý dojem kazí oprýskané dveře na půdu. Vhodnou atmosféru se snaží navodit také lidové kroje personálu a hudba z Valašska. Dobrý dojem nepokazí ani toalety.

Na jídelním lístku zaujme například specialita Hukvaldský rošťák za 103 koruny, což je ve skutečnosti vepřové maso s oblohou. Kuřecí směs myslivecká stojí 144 korun, smažený hermelín v bramboráku 97 korun, smažené rybí filé 65 korun, brynzové halušky se špekem 97 korun, smažený sýr s oblohou 80 korun, chalupářský řízek na bramboráku 165 korun, játra na roštu 83 korun. Bramborové šišky s mákem jsou k máni za 60 korun a za stejnou cenu jsou i bramborové šišky s perníkem.

Na dobré trávení je nejlepší pivo. Touto radou jsme se řídili i v Pod hradem, kde je na čepu dvanáctka Budvar za 27 korun a desítka stejné značky za 20 korun. Objednaný mok byl příjemně vychlazený a chutnal skvělé, bohužel byl načepován znatelně pod stanovenou míru.

Závěrečného zhodnocení jsme se proto zhostili takto:
prostředí: 2,
úroveň obsluhy: 2,
kvalita jídla: 1,
čepované pivo: 2.
Celková známka: 2.

(nevs)