Ten podal odpůrčí žalobu na společnosti New World Resources N. V., firmy BXR Group Limited a CERCL Mining B. V. a oba zmíněné podnikatele odpůrčí žalobu.

Podle Loudy si vlastníci zmíněných firem v letech 2011 a 2012 vyplatili dividendy neoprávněně. Louda žádá soud, aby rozhodnutí o schválení dividend prohládil za právně neúčinné. Vyplývá to z údajů zveřejněných v insolvenčním rejstříku.

„Uvedené masivní vyplácení dividend bez ohledu na skutečnou výši zisku, který byl Dlužník (OKD) schopen v uvedeném období generovat, bylo jednou z hlavních příčin následného úpadku Dlužníka," uvedl v žalobě Louda.

Na historické fotografii z fondů muzea polského Těšína je tramvaj, která jezdila v letech 1911 1921 z náměstí po ul. Hluboká, přes most a po Hlavní třídě k vlakovému nádraží v dnešním Českém Těšíně.
Spojí obě části Těšína opět po 100 letech tramvaj?

NWR byla od 7. září 2006 do 7. října 2014 jediným akcionářem OKD. Jako jediný akcionář rozhodla o rozdělení zisku a výplatě dividend za účetní období od roku 2006 až 2011 v celkové výši více než 65 miliard korun. Celkový zisk OKD v tomto období přitom dosáhl jen 33,5 miliardy korun a nerozdělený zisk z předchozích let činil 7,2 miliardy.

Insolvenční správce v těchto dnech podal celkem 12 odpůrčích žalob.

Havířovský zlatý kahanec 2016.
Konec nejistoty. Motocyklový Kahanec se pojede i letos