Za poklesem nezaměstnanosti stojí především sezonní práce ve stavebnictví, díky čemuž z evidence úřadu práce mizeli hlavně muži. Jejich počet klesl o 293, žen v evidenci ubylo méně, konkrétně 136. Předpokládá se, že díky teplému počasí by měl podíl lidí bez práce dál klesat. Sezonních míst bude totiž s blížícím se létem přibývat také v cestovním ruchu a zemědělství.

Výrazně navíc vzrostl počet volných míst. Před rokem jich bylo 674, na konci března frýdecko-místecký úřad práce evidoval o 444 míst více. O jednu volnou pracovní pozici tak bojuje zhruba devět uchazečů. V celé republice připadá na jedno neobsazené místo v průměru sedm uchazečů, ale například v okrese Bruntál jich je třiatřicet a v Karviné pětadvacet.

Celkový počet lidí v evidenci, kterých je na Frýdecko-Místecku 9907, zahrnuje i nezaměstnané, kteří nemohou ihned nastoupit do práce. Jde například o nezaměstnané v pracovní neschopnosti.

Mezi profesemi, o které měli zaměstnavatelé v březnu největší zájem, převažovala místa pro pomocné pracovníky ve výrobě, číšníky, servírky a kuchaře, řidiče, uklízeče, zedníky, kamnáře, dlaždiče a montéry suchých staveb. Úřad práce evidoval také místa pro svářeče, nástrojáře či pracovníky ostrahy a bezpečnostních agentur.